Eerst begint de Jonge met Verplichting, door uitsluiting activiteiten. Dan zegt hij het nooit gezegd te hebben. Nu weer een VVD schaap, Hayike Veldman, die met het idee komt om toch maar verplichten door uitsluiten.

Nieuws uit Nijmegen | Hayke Veldman naar Tweede Kamer

Het aantal die zich niet wil laten injecteren met de gifspuit neemt toe en vooral onder jongeren. Wat wil dat zooitje in den Haag nu eigenlijk? Ze zitten natuurlijk met de eventuele verkiezingen in hun maag. Als er een meerderheid is die geen trek heeft in het vaccin, willen ze die mensen toch wel behouden als potentiële kiezer. Als ze weer veilig op hun plaatsen zitten kan het verhaal er weer heel anders uitkomen te zien. Hoe kan iemand nog ooit vertrouwen hebben in deze Koekwauzen? Wie wil deze mensen nog ooit op belangrijke plaatsen hebben? En het zijn niet alleen de ministers. De kamer leden van zowel de eerste als tweede zijn net zo erg.

Open daarom dus wat vaker je URL balk en ga dagelijks even langs bij www.ministerievanverzet.nl voor een frisse kijk op de dag en een dosis open en eerlijk nieuws: van het volk, voor het volk

LEES VERDER,

VVD overweegt ‘indirecte vaccinatie-plicht’

Regeringspartij VVD overweegt om een ‘indirecte vaccinatie-plicht’ in te voeren in de strijd tegen het corona virus. Wie zich straks niet laat vaccineren, mag dan bijvoorbeeld niet naar binnen in overheidsgebouwen of naar evenementen.

Dat zegt VVD-Kamerlid Hayke Veldman tijdens het corona debat in de Tweede Kamer. “Ik heb het liefst dat iedereen dat vrijwillig doet,” zegt Veldman over vaccineren tegen corona. “Maar ik ben bereid er een indirecte vaccinatie-plicht van te maken. Dat als je je niet laat vaccineren, het consequenties heeft. Daar moet je over blijven nadenken.”

Animo daalt

Deze week bleek dat het aantal mensen dat zich wil laten vaccineren tegen corona de afgelopen maanden is gedaald. Waar in juni nog bijna driekwart van de mensen zei zeker of waarschijnlijk een vaccin tegen het virus te nemen, was dat in september 65 procent en nu nog maar 60 procent. De afname is het grootst onder jongeren.

‘Doodsbang voor plicht’

“Ook als liberaal heb je de verantwoordelijkheid om na te blijven denken over wat er in onze samenleving gebeurt,” zegt VVD’er Veldman. “Soms zijn er stappen nodig waarvan je in de basis zegt: nee, dat willen we niet. Soms heb je – juist om de vrijheid die je zelf hebt – een stap nodig om de vrijheid van een ander te beschermen. Samen zul je dat moeten doen. Daar moet je over nadenken.”

Veldman wijst erop dat een groot deel van de bevolking zich moet laten vaccineren, wil het lukken om het corona virus uit te roeien. Volgens zelfstandig Kamerlid Wybren van Haga zijn ‘veel mensen doodsbang voor verplicht vaccineren’. “Er dreigt nu een indirecte vaccinatie-plicht te ontstaan,” klaagt Van Haga. “Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek.”

Strategie

De kans dat er een indirecte prikplicht komt, lijkt overigens niet groot. Zo zei corona-minister Hugo de Jonge gisteren nog eens dat er geen extra voordeeltjes komen voor mensen die zich laten vaccineren. Wel is het zo dat hij denkt aan mogelijke versoepelingen voor specifieke groepen die als eerste worden ingeënt. Zoals bewoners en medewerkers in een verpleeghuis, die na vaccinatie niet langer 1,5 meter afstand hoeven te houden.

Premier Mark Rutte en corona minister Hugo de Jonge gaan woensdag later in op een eventuele indirecte vaccinatie-plicht. Zij zullen reageren op de vragen die Kamerleden stellen tijdens het corona debat. Zo wil VVD’er Veldman ook weten wat de precieze vaccinatie-strategie van het kabinet wordt. “Ik hoor dat we achter schijnen te lopen in Europa met het nadenken hierover,” aldus Veldman.

Opleiden

Andere partijen, zoals CDA en GroenLinks, willen dat het kabinet nu al mensen gaat opleiden die volgend jaar kunnen gaan vaccineren. “Met een beetje geluk kunnen we volgend jaar de helft van onze bevolking inenten,” aldus GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Daarom moeten we nu al inzetten op het opleiden van mensen die vaccineren.” Ook wil Klaver dat de testcapaciteit zo snel mogelijk wordt vertienvoudigd.

BRON: Het Parool

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Oud Kaasje
22 november 2020 11:02

is gewoon een meeloper die hoopt door te breken met dit soort acties

1
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x