Een ieder die wat nieuws c.q. wat beters wil, zal eerst alle ellende van het huidige moeten benoemen en aantonen om daarmee aan te kunnen geven waarom iets moet veranderen.

Neem ons staatsbestel dat we massaal ten onrechte democratisch noemen. Noem het rustig anti-democratisch, omdat er geen overtreffende benaming bestaat voor ondemocratisch. Dat is een nogal boude stelling, maar ik zal het aantonen.

De Kamer is ontstemd over trage corona-inenting (AD 18 dec.). Even afgezien van het nut en de eventuele (bij)werkingen, is er terecht irritatie. Immers de buurlanden gaan nog dit jaar beginnen, Hugo de Jonge wil met inachtneming van alle zorgvuldigheidseisen niet overhaast te werk gaan. Op basis van welke deskundigheid zegt deze volledig incompetente minister dit? Hij heeft een paar dierenartsen met een cursusje virologie, waarvan enkele directe belangen hebben bij een massa-inenting, waarvan weer een paar de afgelopen 2 decennia zijn binnengelopen als lobbyisten, oh sorry, adviseurs.

Tevens hebben deze dikdoeners maanden de tijd gehad om een logistiek plan uit te rollen, omdat al maanden geleden met de ogen dicht en de oren bedekt voor miljoenen niet voldoende geteste vaccins zijn ingekocht.

Tevens suggereren ze impliciet dat de Duitsers, Belgen en Britten blijkbaar onvoorbereid en onverantwoord al wel een gehaaste gok nemen.

Als ene Hugo de Jonge, op het medische vlak totaal onwetend, de logistieke klus ook nog eens in de soep heeft laten lopen en desondanks de overtuiging wil uitstralen een uiterst capabele toekomstige premier te kunnen zijn, maar intussen het CDA in de peilingen laat zakken, is de vraag gewettigd waarmee deze man het zo druk heeft. 24/7 schijnt hij bezig te zijn. Waarmee? Of is die moderne tijdsaanduiding de afleiding om zonder gezichtsverlies een debacle voor het CDA af te wenden? En daarmee het CDA in een spagaat achter te laten door als lijsttrekker, let wel: in het landsbelang te stoppen als 1e man van het CDA. Immers Hoekstra is en was de droomkandidaat, maar deed niet mee aan de leidersverkiezing, waarbij met kunst en vliegwerk Pieter Omtzigt op een eervolle 2e plek mocht eindigen (met dank aan zijn vrouw die onwetend op Hugo stemde). Samen met Volendamse Mona zijn ze alle vier totaal ongeschikt voor welke bewindstaak dan ook. Niet een van dit kwartet heeft vakinhoudelijke kennis, kunde en ervaring voor welk departement dan ook.

Van een geheel andere orde maar zeker zo erg, zo niet nog veel erger is de trieste soap rond de toeslagenaffaire. De respectievelijke bewindslieden op Financiën hebben hun incompetentie bewezen, ten koste van heel veel financiële, maar ook emotionele ellende bij duizenden mensen. Het betrof niet een verdwaald foutje dat een enkeling trof, het lijkt meer op een strategisch plan om argeloze burgers een enorm emotioneel schuldgevoel bovenop een gigantisch financiële rampspoed te bezorgen. Waar eerder veel mensen in Groningen op een gênante wijze kierend tussen de scheuren in de kou werden geplaatst, deed de belastingdienst er met de toeslagen-ouders nog een schepje bovenop. Dat de belastingtop structureel diverse keren in de fout is gegaan zou voldoende moeten zijn om diverse koppen te laten rollen. Maar de politiek deed niets, of mocht niets doen. De echte bazen, (de topambtenaren met de vakinhoudelijke minkukels als daar zijn de partijpolitieke bewindslui als hun dienaren) staken jarenlang geen hand uit, met als resultaat enorme ellende, waarbij zelfs een onterechte gevangenisstraf voor een van de bewindvoerders c.q. kinderen-opvangster een realiteit werd.

Wanneer worden de burgers eens wakker en gaan ze beseffen dat de carrièrepolitici er niet zitten voor de burgers en hun belangen, maar uitsluitend voor hun partij, hun eigen ambities voor na de politiek en hun portemonnee.

Na invoering van AS is dit allemaal echt niet meer mogelijk. Als een bewindspersoon in dit nieuwe systeem in de fout gaat, gaat die ook meteen de laan uit, hoeft om partijpolitieke redenen niet uit de wind te worden gehouden. Mensen als Rutte, De Jonge, Wiebes, Grapperhaus, Slob, Ollongren en al die anderen zouden binnen volledig kansloos zijn geweest. Mensen als Pieter Omtzigt en Renske Leijten zouden prima volksvertegenwoordigers kunnen zijn, indien ze volledig los van partijpolitieke spelletjes en wurgende fractiediscipline zouden kunnen funtioneren. Deze twee hebben de toeslagenellende op de agenda geplaatst nadat juriste Eva Gonzáles Pérez de zaak aanhangig had gemaakt.

Maar toen Pieter de zaak tegen Joris Demmink wilde laten exploderen, werd hij door een woedende en briesende Buma, gestuurd door onze staatmannelijke premier Rutte op het matje geroepen en volledig monddood gemaakt. Dat zou Pieter nooit zijn overkomen als hij had mogen functioneren binnen het AS-systeem. Dit is dan ook de reden dat hij never nooit niet de leider van het CDA mag worden. Pieter is gemuilkorfd, zonder dat hij daardoor beschermd is tegen welke griep dan ook.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Silvia Fulop
Silvia
20 december 2020 02:33

Absoluut incompetent die adviseurs. Maarja, wat verwacht je van een leraar en HR-manager…die zoeken ook mensen om de schuld bij neer te kunnen leggen. En inene begrijp ik waarom Hugo zich terug getrokken heeft als lijsttrekker…hij is er gewoon uitgetrapt daar! Die speech van hem gezien? Waar was hij mee bezig zeg, ik denk dat CDA blij is op zo een overtreffende manier van hem afgekomen te zijn! Alternatief Staatsbestel, (AS) vallende kabinetten zijn geschiedenis, moeizaam te organiseren referenda overbodig. (kabinetten kunnen dus niet meer vallen!) Verkiezingen van de Tweede Kamer zijn om die reden om de 4 jaar op een vaste dag. Verkiezingen Maart 2021…en nu komt Nederland ineens met strengere lockdown, mondkapjesplicht, dat voorgestelde TU-beleidsplan aangaan de vaccinatie…dit stinkt bijna zo erg dat je er haast op kan kauwen!

Rients
20 december 2020 15:06

Beste Silvia, Het stinkt idd naar een erg penetrante beerputtengeur. Niet vakinhoudelijke toppers, maar partijpolitieke glijers zonder vakkennis en -kunde bepalen, waarbij ze worden ingefluisterd door lobbyisten van machtige multinationals.
In de TK zitten carrièrepolitici ipv echte volksvertegenwoordigers. Vandaar AS.

Frans Veldman
Frans Veldman
20 december 2020 15:35

Ik heb het alternatief staatsbestel een goed bestudeerd en was het maar zo’n feest dat ons land zo zou kunnen functioneren.
De berenput zal eerst compleet gereinigd moeten worden en dan nog ontsmetten van de laatste micro virussen die er rondzwerven.

Silvia Fulop
Silvia
20 december 2020 20:32
Antwoord aan  Frans Veldman

Exact, een aanfluiting dat het zo zou kunnen hier. Maar als je hun normen ziet…Alles wordt gemeten met 2 (of meer) maten. Nou was de politiek altijd al iets waar wel een scheve schaats gereden werd, maar de laatste jaren is dat haast publiekelijk gebeurt. Zeker nu er ook bewijslast voor wordt aangedragen.
Af en toe wil ik er wel eens door zitten en het hoofd laten hangen…maar ik geloof er doorgaans wel heel sterk in dat er grote vooruitgang gaat komen. Trump (en Putin) gaan daar zeker aan bijdragen, maar een groot deel zal ook uit ons mensen zelf gaan komen!
Aanverwant, heeft iemand zich wel eens verdiept in de Marianentrog?

Rients
21 december 2020 11:34

Beste Frans, Waarom zou het niet kunnen? Als er maar partijen zouden zijn die het omarmen, dan komen de stemmers vanzelf.
Pieter Omtzigt en Renske Leijten zouden er uitermate geschikt voor zijn, Femke Merel van Kooten schuift ook al aardig die kant op, nadat ik haar het AS-programma heb toegestuurd. En WilNu en de Vrije Kieslijst hebben AS als uitgangspunt.

5
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x