Een school die gewoon heeft doorgedraaid tijdens corona. Het was wel speciaal onderwijs, maar zij hadden geen enkel probleem. Is dit niet een bewijs dat er niks aan de hand is, dat alles opgeblazen is en wordt. Iedereen trapt erin. Ik moet het nageven dat de overheid samen met de MSM het goed heeft aangepakt. Veel mensen leven in een hypnotische angst en gaan als makke schapen naar de slachtbank. Wanneer staan, met name, ouders eindelijk eens op? Het gaat om onze kinderen, willen wij die in zo’n toestand laten opgroeien?
#saveourkids
                                                                                          Open wat vaker je URL balk en kom dagelijks langs bij Roberto’s World

                                                                                                                                                                               KIJK VERDER,

Basisschool Klundert was geen seconde dicht, en toch niemand ziek: ‘Wij zijn ’t bewijs dat het kán’

https://images0.persgroep.net/rcs/1qEBNCLx94adVfsZ1vByxNVtV8I/diocontent/181860968/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

KLUNDERT – Twijfels over het opengaan van de basisscholen? Zou helemaal niet hoeven, vindt leerkracht Roland Bierkens. ,,Geen dag, geen seconde zijn wij dicht geweest en er is niemand ziek geworden. Sterker nog: er zijn minder snotneuzen dan anders.”

Bierkens (48) geeft les op het SBO Het Palet in Klundert, speciaal basisonderwijs voor kinderen met bijvoorbeeld leerstoornissen of gedragsproblemen. Aangemerkt als kwetsbare kinderen, zijn zij tot nog toe de uitzondering op de regel van thuisblijven geweest.

Nul problemen

Tot nog toe heeft dat nul problemen opgeleverd, constateert de Dinteloordse onderwijzer tot zijn genoegen. ,,Als je niet beter wist en bij ons zou binnenlopen, zou je denken dat er helemaal geen Covid was. Alles gaat voor de kinderen hetzelfde, behalve dan dat ze hier geen Kerst, Sinterklaas en Pasen hebben gevierd.”

Sommige leerkrach­ten hebben geprobeerd om met een gele lijn op hun bureau afstand te houden van de leerlingen, maar dat werkte niet

Roland Bierkens, Leerkracht SBO Het Palet

Natuurlijk leeft het leerkrachtenteam onderling wel de regels na, zegt hij. ,,Mondkapjes zie je hier niet; slechts één leerkracht loopt met een spatscherm. Je houdt gewoon anderhalve meter afstand van elkaar. Bij de kinderen lukt dat gewoon niet, dat verwatert heel snel. Sommige collega’s hebben het nog geprobeerd door een gele lijn op hun bureau te plakken, zo van ‘tot hier en niet verder’, maar ook dat had geen zin.”

https://images0.persgroep.net/rcs/xAbQKBoAtA_MO7lWRmvmysbk-zM/diocontent/103805863/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

Nog een verschil met het ‘oude normaal’: de lerarenkamer is op slot, alle overleggen zijn digitaal, net zoals bij andere scholen.

Hij vindt het jammer om te constateren dat ‘de media’ vooral de twijfelaars aan het woord laten: mensen die liever niet hebben dat de scholen op 8 februari weer open gaan, zoals het voorstel van Rutte en De Jonge er nu uitziet. Het besluit zou onnodig besmettingsgevaar met zich meebrengen.

https://images0.persgroep.net/rcs/e_8C3rPhOUHoS3EbhdP-gAfStwQ/diocontent/119751434/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

‘Ja, maar…’

,,Typisch ‘ja maar’-gedrag”, vindt Bierkens. ,,Terwijl wij het bewijs zijn dat het gewoon kan. Bij ons gaat het goed. Ik weet ook niet precies waarom. Gebruik je gezonde verstand, leef de regels na: zo doen wij het in elk geval.”

De jongens missen de voetbalcom­pe­ti­tie, de meisjes het shoppen

Roland Bierkens, SBO Het Palet, Klundert

De leerlingen varen er ook nog eens wel bij, stelt hij. ,,Ze gaan met plezier naar school. De negatieve gevolgen van corona nemen ze voor kennisgeving aan. Het enige wat ze missen is feestjes en naar de bioscoop, en dan de jongens nog de voetbalcompetitie en de meisjes het shoppen.”

BRON: BN de stem

5 1 stem
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x