Dit is natuurlijk wat overal in elk land zou moeten worden doorgevoerd. Een aangenomen wet die Tech giganten het vuur aan de schenen legt en ze verbied te censuren op legale vrijheid van meningsuiting! Het censuur wat momenteel gehanteerd wordt door de social media platforms, aangestuurd vanuit de regering(en) is ongekend, en buitensporig hoog. Dit heeft niks meer met democratie te maken en treedt buiten alle kaders van normen en waarden.

De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.

Waar is deze wet voor bedoeld, juist om het volk rechten te geven om zich vrij te kunnen en mogen uiten op wat voor manier dan ook, mits binnen het kader van de ‘normale’ normen en waarden zoals een ieder fatsoenlijk mens is geleerd! Wat is er van deze ooit vastgelegde grondwet ‘nu’ nog over? Democratie is ver te zoeken, dictatuur is inmiddels meer voor de hand liggend. Laten we hopen dat deze wet daadwerkelijk in Polen aangenomen wordt en dat meerdere landen dit voorbeeld zullen opvolgen. Hier in Nederland zal dat een zware kluif worden. Eerst zullen onze regerende narcisten omver gekegeld moeten worden voor we weer ‘enigszins’ aan onze democratie kunnen bouwen! Nederland is in de laatste decennia ‘s compleet omgetoverd tot een paradijs waar een handvol Globalisten de dienst uitmaken, en waar het grootste gros van onze regering deel van uitmaakt. Dit moet anders, eerst het VOLK, dan de rest, en niet andersom!

Open wat vaker je URL balk en kom dagelijks langs bij Roberto’s World

 

LEES VERDER,

Een nieuwe wet die binnenkort in Polen moet worden aangenomen, zou de Tech giganten een boete van 2,2 miljoen dollar per keer kunnen geven voor het censureren van legale vrije meningsuiting. Terwijl tal van Westerse landen zware boetes willen opleggen aan Tech giganten als Facebook en Twitter voor het niet verwijderen van “hatelijke” inhoud, kiest Polen een heel andere benadering. Op grond van zijn regelgeving mogen social media diensten geen inhoud verwijderen of accounts blokkeren als de inhoud ervan niet in strijd is met de Poolse wet, meldt Poland In. In het geval van verwijdering of blokkering kan een klacht worden ingediend bij het platform, dat 24 uur de tijd heeft om deze te onderzoeken. Binnen 48 uur na het besluit zal de gebruiker een verzoekschrift kunnen indienen bij de rechtbank voor de teruggave van de toegang. De rechtbank zal de klachten binnen zeven dagen na ontvangst in behandeling nemen en het hele proces zal elektronisch verlopen.

De Poolse minister van Justitie Zbigniew Ziobro maakt duidelijk dat het juridische initiatief bedoeld is om de censuur aan te pakken en dat het geen invloed zal hebben op het recht van mensen die belasterd zijn om justitiële gerechtigheid na te streven. Vaak zijn de slachtoffers van tendensen tot ideologische censuur ook vertegenwoordigers van verschillende groepen die actief zijn in Polen, waarvan de inhoud wordt verwijderd of geblokkeerd, alleen maar omdat ze standpunten uiten en verwijzen naar waarden die onaanvaardbaar zijn vanuit het oogpunt van gemeenschappen… met een steeds grotere invloed op het functioneren van de sociale media, aldus Ziobro.

We beseffen dat het geen gemakkelijk onderwerp is, we beseffen dat er op het internet ook een sfeer van garanties moet zijn voor iedereen die zich belasterd voelt, een sfeer van beperking van diverse inhoud die een negatieve invloed kan hebben op de sfeer van de vrijheid van andere mensen. Maar we willen dergelijke instrumenten voorstellen die zowel de ene als de andere partij in staat stellen om de beslissing te vragen van een instantie die kan oordelen of de inhoud die op de een of andere social media-account verschijnt echt in strijd is met de persoonlijke rechten, of het kan worden geëlimineerd, of dat er sprake is van censuur.

Als een speciale rechtbank in het voordeel van de eiser beslist en de internetdienst zich niet aan de uitspraak houdt, kan men de internetdienst een boete van maximaal 1,8 miljoen euro opleggen. Dit zou het model moeten zijn voor alle Westerse landen die waarde hechten aan vrije meningsuiting. In werkelijkheid is het tegenovergestelde waar, met bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk dat een “Online Safety Bill” wil invoeren die social mediaplatforms bedreigt met boetes tot 24 miljoen dollar voor het niet “beschermen van gebruikers of het verwijderen van schadelijke inhoud”.

BRON: polandin.com

5 1 stem
Artikelbeoordeling
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul
Paul
23 december 2020 00:58

Er zijn binnen de EU landen als Polen waar iedere Pool van 34 jaar of ouder zich nog bewust herinnerd hoe het leven was met een controlerende staat ipv dat het volk de staat controleert. En vanaf 34 jaar zijn het nog veel gezinsleven die zij willen beschermen. Iets wat in de westerse wereld al zo als vanzelfsprekend is geworden dat mensen daarin zo verwend zijn geraakt dat ze niet eens merken dat het wordt afgepakt.

Helga van het Zandt
Helga van het Zandt
23 december 2020 01:41

Ben benieuwd of dit daadwerkelijk bewerkstelligd gaat worden in Polen. Polen is een EU lidstaat en dit gaat ongetwijfeld tegengewerkt worden vanuit de EU als echt blijkt dat dit doorgevoerd zou gaan worden.

Ben benieuwd.

Roy Kauwmans
Roy Kauwmans
23 december 2020 10:51

Klinkt erg mooi maar verwacht dat dit er nooit doorheen gaat komen. Zou graag positief willen zijn over deze wetsvoorstel maar de EU zal dit absoluut gaan tegen werken

Rebecca de Jong
Rebecca de Jong
24 december 2020 00:20

Laten we het gaan meemaken of deze wet in Polen wordt aangenomen. Sluit me aan bij andere reacties dat Polen een EU lidstaat is en voor deze Lidstaten wordt alles beslist in Brussel, dus niet in Polen!

Rachid Elazami
Rachid Elazami
26 december 2020 00:28

Europese lid gaat er zo echt niet van komen. Te mooi om waar te zijn. Later realistisch blijven want dit zijn de berichten waar ze hoop mee willen geven waarna de volgende nieuws 2x zo hard klapt

Kees Heuvel
Kees Heuvel
27 december 2020 21:09

Verwacht hier niet veel van! Jammer maar het is de realiteit. Eenmaal EU lid heb je niks meer te vertellen. Dit is een natte droom van een paar poppetjes daar mm wat die gaan oh zo tegengewerkt worden. Wil absoluut niet negatief zijn mensen. Denk enkel realistisch

9
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x