LIEFDE

jan 5, 2021

Ze hebben je een prachtige leugen verkocht wat betreft liefde…
Vanuit je onschuld kocht je die leugen, oftewel je nam het als waarheid omdat iedereen om je heen precies hetzelfde deed en omdat je in de rest van de wereld wilde passen volgde je blind de kudde. Vandaar de woorden die ik altijd gebruik, ogen die niet zien, hart dat niet voelt… Maar wat weet jij over je hart?
Velen van jullie zijn geschokt door het vooruitzicht om alleen te zijn, of nog erger, alleen te zijn aangezien je nooit in de uitgestrekte oceaan van jezelf bent ondergedompeld en daardoor nooit veiligheid hebt gevonden in je eigen goddelijke zelf, wie ben je eigenlijk? Als je eens wist..
Eerst moet je begrijpen dat niemand je komt redden, geen prins op een paard van welke kleur dan ook, noch een Jullieta die vanaf een balkon zingt, geen draagmoeder of vervanging voor een vader of moeder, niemand zal je redden. Er is geen mesias die je pijn zal dragen, je gevoelens van leegte, de sensatie van scheiding, de harde waarheid over het gevoel van verlatenheid dat bij je is sinds je jong was en een weg naar het leven smeden. Geloof me ik weet echt waar ik het hier over heb, ik heb lang in die donkere tijden gewoond.
Niemand zal deze gevoelens voor jou kunnen voelen en assimileren, niemand bezit of behoort toe aan iemand. Je ware wederhelft, je fysica, je complete complexiteit leeft niet buiten je lichaam maar wordt diep begraven, heel diep in je. Het is je eigen ware essentie die brandt als een binnenzon. De uitdaging is om je op de meest gunstige manier te herenigen met je interieurzon die wonderen kan dicteren.
Veel mensen zoeken liefde, of proberen wanhopig vast te houden aan één liefde terwijl het in werkelijkheid lijkt alsof het door hun vingers glipt. Soms voelen ze dat ze de liefde verloren hebben en proberen ze tegen elke prijs te herstellen, meestal gaan ze verder dan zichzelf, ontkomen aan ongemakkelijke gevoelens en een syndroom van afwezigheid. In slaap vallen met meer dromen die verder van zichzelf weglopen. Op zoek naar iets dat ze nooit zal inhalen, nooit. Het kan pijnlijke zielen doen dwalen voor vele levens. Dromen over deze bijzondere persoon, degene die je compleet maakt en die je leven een gevoel van enorme zekerheid geeft. Ze lijken zelfs de perfecte moeder-of vaderfiguur te zijn, ze hebben nooit over de vlaktes van onze Maiden, onze Moeder, onze Kroon, onze Gaia. Het klinkt geweldig fantastisch maar zeker en duidelijk is dit geen liefde. Dit is angst, een gemakkelijke maar dringende ontsnappingsroute van eenzaamheid. Een frequente reisweg naar een schijnbaar onvermijdelijke afgrond. Het heeft meer slachtoffers gemaakt dan overwinnaars.
Als je het kunt vinden en verliezen, als je erin en eruit kunt zijn. Als het gegeven of genomen kan worden, als je ervoor moet vechten, bid ervoor dat je jezelf of anderen niet hoeft te manipuleren om het te verkrijgen. Als je denkt dat je het waard bent, zoveel zelfs dat het pijn doet dan je de mentale versie van liefde hebt gevonden. Dat is de leugen.
Sinds wanneer je lief hebt, ben je aanwezig. Dat is alles.
Als je van iemand houdt ben je in het heden of nu met ze. Alsof je helemaal alleen was maar dat niet bent. Aanwezig als de zon, de lucht en ondanks de wolken, de storm; het klimaat zal altijd veranderen. Omdat het zo is…
Verwar liefde ook nooit met verlangen. Verlangen komen en gaan, het brandt meedogenloos of helemaal niet. De energie van verlangen is niet constant zoals liefde is. Liefde is een universele energie, verlangen zeker niet. Verlangens kan dat langverwachte bericht van ver zijn, want ze zien en voelen er goed uit op beeld.
Verwar liefde ook niet met aantrekkingskracht. Attractie is mooi zeker, maar het komt en gaat. Als golven van de oceaan verandert het alsof de seizoenen, dagen, uren en momenten gevuld kunnen zijn met aantrekkelijkheid, maar nooit aanwezig is zoals liefde is.
Liefde wordt ook vaak verward met warme en comfortabele gevoelens, het wordt verwarrend op dit moment, ik snap het helemaal. Deze gevoelens horen niet eens bij verliefd zijn. Comfortabele gevoelens kunnen heel snel veranderen in pijnlijke. Liefde is geen plezier en pijn, noch extase en vechten. Het is een energieveld dat aanhoudt, zelfs als geluk verdwijnt. Liefde is een universele energiepilaar en uitloopt alle eerdere emoties.
Om je nog meer op het puntje van je tenen te krijgen, verwar de liefde niet met de urgentie om iemand te hebben of te bezitten of te worden meegenomen. Liefde is geen plastic speelgoed van één euro gekocht in de Chinese wegwinkel, liefde is niet obsessief, noch dwangmatig. Liefde wordt nooit uitgezet of pruttelt op de achtergrond. Liefde bezit niets. Het heeft geen gewicht en heeft ook geen vorm, grootte of vorm. Liefde zegt niet: ′′ Ik heb je voor de rest van mijn leven nodig “. Het is geen van de bovenstaande. Liefde is synoniem voor vrijheid, voor een open hart dat elk gevoel voelt en elke gedachte denkt.
De gevaarlijkste mythe is dat een ander je gelukkig kan maken. Dat is geen geluk. Echt geluk, het soort dat niet gekocht of verkocht kan worden zelfs delicaat verpakt in blindend fel papier, is identiek aan je eigen aanwezigheid die door niemand gegeven kan worden, en ook niet door een andere persoon meegenomen kan worden. Ooit Mensen hebben zulke macht niet.
Als je naar anderen kijkt voor geluk zul je altijd teleurgesteld zijn en ontmoet je de angst om ze onderweg te verliezen. Je zult je aanpassen om ze tevreden te stellen, je zult je gevoelens en gedachten negeren, je sluit je ogen voor de waarheid en je zult leven in ′′ hoop ′′ en fantasie. Je zult jezelf ongelukkig maken om hun liefde te krijgen, ze dichtbij te houden en ze te beheersen, jezelf op die manier dwingen om gelukkig te zijn. Dat is geen liefde, dat is ′′ verslaafd aan ′′ een persoon. Zijn angst verkleed als romantiek, luiheid vermomd als prestatie. Dat is de leugen…
Maar onder elke verslaving…
Er is een verlangen naar een huis, een plek waar men kan zijn, misschien een diepgaande plek van veiligheid. Vind dit diepgaande gevoel in jezelf. Maak van je lichaam deze plek, adem het in, emanate out. Vind je basiskern van wat het is waardoor je je levend voelt, zelfs als het van tijd tot tijd op en neer gaat.
En breng binnen deze plek tijd door met anderen die je voeden, die je levend laten voelen of je kunnen helpen om deze prachtige staat van zijn te vinden, er zijn. Mensen die met je resoneren, mensen die je ware gevoelens kunnen valideren zullen je op de meest gunstige manieren worden gepresenteerd door het Universum.
Wanneer je je niet op een bepaalde manier ′′ gedraagt ′′ om liefde te krijgen. Als je niet op de vlucht bent voor ongemakkelijke gevoelens, dan kun je het je veroorloven, echt geliefd te zijn. Voordat dat gebeurt zullen mensen zich meestal onvolwassen gedragen en denken dat ze de sacramenten van liefde voor hun neus hebben uitgerold.
Nodig anderen uit voor jouw liefdesveld. Laat ze blijven, laat ze gaan maar neig jezelf voor hun pad en bewandel je eigen met moed, want dat is de waarheid over liefde dan velen van jullie vechten zo hard om nooit te confronteren. Maar geloof geen minuut de leugen die overal leeft behalve in de goddelijke aanwezigheid van je eigen hart. Dat is het huis van je leven, je ware leven en waar je keer op keer zult worden geraakt door het ware wonder.
Omdat jij de uitverkorene bent, je eigen grootste en lavish minnaar, vriend en Guru. Al het andere maakt deel uit van de leugen die ze je verkochten om eerlijk te zijn, helaas is dat niet zo.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x