En dan hier het derde deel.

                                                                                          Open wat vaker je URL balk en kom dagelijks langs bij Roberto’s World

 

                                                                                                                                                                              KIJK VERDER,

 

De goden oorlogen 15

Alle oude teksten, welke kant van de oorlog je ook leest, zeggen dat de andere kant is begonnen. Dit was de oorlog van alle oorlogen. Er werden geavanceerde wapens gebruikt waar we zelfs nu nog nooit van gedroomd hebben. Er werden zelfs kernwapens gebruikt, of wat wij denken dat kernwapens waren. Deze oorlog was op wereldschaal. Overal op aarde zijn er littekens van deze oorlog die wetenschappers niet kunnen verklaren. Lagen gesmolten groen glas in Israël, Libië en Irak, zwarte rotsen in de Arabische woestijn onderhevig aan intense straling, glasachtige stukken in afgelegen gebieden van de Gobiwoestijn, het glas werd getest op deze plaatsen en ze dateren van voor de Egyptische beschaving. Het Grote Meren gebied in Noord Amerika, radio koolstof data zijn chaotisch. Dit gebied was onderhevig aan catastrofale nucleaire straling. Toen de opgravingen van Harappa en Mohenjo-Daro het straatniveau bereikten, ontdekten ze skeletten verspreid over de steden. Velen hielden elkaars hand vast en lagen verspreid op straat alsof er een vreselijke ondergang had plaatsgevonden. Mensen lagen gewoon, onbegraven, in de straten van de stad. Opgravingen tot op straatniveau brachten 44 verspreide skeletten aan het licht, alsof het onheil zo plotseling was gekomen dat ze niet meer bij hun huizen konden komen. Alle skeletten lagen plat op de grond. Een vader, moeder en kind werden plat op straat gevonden, met het gezicht naar beneden en nog steeds elkaars handen vasthoudend. En deze skeletten zijn duizenden jaren oud, zelfs volgens traditionele archeologische normen. Wat kan zoiets veroorzaken? Waarom zijn de lichamen niet vergaan of opgegeten door wilde dieren?

Bovendien is er geen duidelijke oorzaak van een gewelddadige dood. Deze skeletten behoren tot de meest radioactieve die ooit zijn gevonden, vergelijkbaar met die in Hiroshima en Nagasaki. Op één plek vonden Sovjet-geleerden een skelet met een radioactiviteit die 50 keer hoger was dan normaal. Om nog maar te zwijgen van de enorme bolvormige rotsblokken in Nieuw-Zeeland en Costa Rica. Moeder Aarde’s wonden van deze oorlog waren klaar om dieper te worden. Al het vechten op de planeet had zijn tol geëist van Moeder Aarde, die nog aan het genezen was van de vernietiging van Tiamat. Door het gebruik van wapens was haar baan grillig geworden en de brokstukken van Tiamat begonnen weer tegen de aarde te botsen. Vele tonnen meer dan de eerste ronde. Vuur en ijs vielen weer uit de lucht. Dit is de ronde die de machtige oceanen binnenbracht. De aarde begon oncontroleerbaar te draaien. De verwoesting was enorm. De tekst spreekt over de zon die opkwam en onderging in alle verschillende richtingen. Mensen renden het water in om aan het vallende vuur te ontkomen, maar werden levend gekookt. Wetenschappers hebben bevroren mammoeten gevonden met voedsel in hun buik, wat betekent dat ze onmiddellijk bevroren waren. Lees de boeken Worlds in Collision en Earth in Upheaval van Immanuel Velikovsky. Hij zegt over deze ramp:

“De zee barstte uit. Vaak wisselden de zee en het land van plaats. De onbeweeglijkheid van de contouren van continenten en zeeën, een dogma in de geologie, heeft geen basis in de feiten. En onmiddellijk is er het probleem van het klimaat. Er waren oude klimaten die zeer verschilden van wat ze nu zijn. Als die koralen groeiden op de plaats waar ze gevonden werden, dan bewoog de aarde zich zeker niet met dezelfde elementen van draaiing en omwenteling, wat betekent dat zij zich niet in dezelfde baan bevond, niet met de as in dezelfde stand als vandaag. Als u het niet gelooft, probeer dan koralen op de Noordpool te conserveren”.

Al zijn boeken zijn geweldig, maar deze twee boeken geven een goed beeld van de chaos die de wereld in die tijd doormaakte.

https://www.spellenwinkeldeburcht.nl/wp-content/uploads/2013/01/Oranje-draak-komt-uit-ei.jpg
Dit was het zinken van Atlantis en Lemurië. De chaos duurde dagen, zo niet weken. Dit is wanneer de maan in de baan van de aarde werd gebracht. De Zoeloe-indianen hebben legenden over een Draak die een ei legt om de maan te maken. Zoveel andere legenden spreken over de maan die op zijn plaats werd gezet. Dit is wat stabiliteit terugbracht op onze Planeet. Mijn theorie is dat de Deva’s zagen of hoorden wat er gebeurde met de Lemuriërs die probeerden hun planeet te redden van het lot van Tiamat. Er waren er nog maar weinig over op de planeet na deze tweede puinronde, dus plaatsten zij de maan op zijn plaats om weer wat normaals op de planeet te brengen. Dit is waar we de maannaam vandaan hebben. Het komt van het Latijnse woord lunaticus dat oorspronkelijk waanzin betekende. Het werd geplaatst in een tijd dat de wereld in een staat van gekte of waanzin verkeerde. Tsarion zegt dat de maan is geplaatst om het buitenaardse gen van Atlantis op deze planeet vast te zetten. Om het hier op aarde onder controle te houden. Hij zegt dat omdat we allemaal buitenaardse genen hebben, we naar de maan kunnen gaan (misschien) maar we kunnen er niet voorbij. Hij heeft zeer overtuigend bewijs om zijn theorie te bewijzen. Totdat we iets anders dan een machine of robot voorbij de maan sturen, zal ik het met hem eens zijn. Wetenschappers zeggen dat de maan heel langzaam verder van de aarde komt te staan. Met ongeveer 3 of 4 centimeter per jaar. Natuurlijk zeggen ze dat we in de problemen zitten als het weg breekt, je moet iedereen in angst houden. Ik vraag: “Is dit de timer die de Devas erop hebben gezet om uiteindelijk los te breken?” Als het eenmaal losbreekt, kunnen we dan naar buiten om het universum te verkennen? Hebben ze er een timer op gezet die misschien lang genoeg is voor ons ras om zijn lesje geleerd te hebben of volwassen te worden?
De schade was, het gewicht van al het water vertraagde de draaiing van de aarde met 5 dagen tot 365 dagen. De aarde kantelde nu om onze seizoenen te creëren. Dit was niet per se een slechte zaak, maar met de warme en koude verandering kwamen zware stormen zoals tornado’s en orkanen. Het meeste leven in de oceaan dat we nu zien, kwam van Tiamat. De aarde had wat eigen zeeleven, maar het meeste was zoetwaterleven. De aarde had heel weinig zout water voor de vernietiging van Tiamat. Ik denk dat de zoetwatervissen altijd op aarde zijn geweest, terwijl de zoutwaterwezens van Tiamat kwamen. Botten van enorme zeewezens kwamen ook van Tiamat. Als je botten of tekeningen van enorme zeewezens ziet in Musea, laten ze waarschijnlijk een wezen van Tiamat zien. De aarde had toen niet genoeg water om deze wezens te onderhouden.

https://f.eu1.jwwb.nl/public/v/d/o/temp-ahijbcftfxmyibsrmjfa/zeewijf5.jpg
Na de oorlog van de goden, was de planeet aarde in een staat van verwoesting. Ik denk dat deze oorlog eindigde rond 10.000 tot 11.000 v. Chr. Onze wetenschappers zeggen dat toen de ijstijd eindigde. Ons wordt verteld dat we niet verder terug hoeven te kijken, de wereld bevond zich al miljoenen jaren daarvoor in een ijstijd. Nogmaals, voor wat voor idioten houden ze ons voor! We moeten wel erg dom zijn, want de rotzooi die ze ons hebben voorgehouden heeft gewerkt. Ik geef toe, voordat ik “wakker werd” geloofde ik het ook. Er was geen ijstijd, niet op de manier die ons is geleerd. Zoals eerder gezegd, de planeet was in een staat van verwoesting. Veel van de overlevenden van deze oorlog raakten gewond of werden ziek. De tekst spreekt over haar en vingernagels die uitvallen. Dit is stralingsziekte. Ik weet zeker dat er veel andere ziektes waren om nog maar te zwijgen over de oorlogswonden. Er was een klein beetje technologie dat de oorlog overleefde, maar niets zoals het was voor de oorlog. Er moest iets gebeuren, anders zou het menselijk ras uitsterven. De overlevenden zochten hulp bij Moeder Aarde. Toen ontdekten onze voorouders welke planten geneeskrachtig waren. Elke plant, kruid, schimmel, insect en dierlijke afscheidingen, alles, ik bedoel alles werd gebruikt. Als het genas, hen high deed voelen, of gewoon positieve voordelen had, kweekten ze er meer van. Mijn theorie dat de Hindoe goden blauw zijn komt door het gebruik van colloïdaal zilver. Als ze het gebruikten om zichzelf te genezen, zijn ze misschien blauw geworden. Colloïdaal zilver maakt mensen blauw als het in te grote hoeveelheden wordt ingenomen. Vandaag probeert de wetenschap de dingen te demoniseren die het menselijk ras gered hebben. Je kunt de natuur niet beschermen.

Egypte 16

Ik ga een korte uitleg geven over Egypte omdat het zo belangrijk is voor de moderne wereld. Egypte en Mesopotamië is waar de wereld (voor de westerse beschaving) begon. Je hebt niet geleerd dat Egypte uit twee delen bestond, Boven en Beneden. Het werd zo genoemd vanwege de stroming van de rivier de Nijl. Bovenste deel van de rivier en onderste deel van de rivier. Het bovenste deel van de rivier en Opper-Egypte was het zuidelijke deel van Egypte. Het onderste deel van de rivier en Neder-Egypte was het noordelijke deel van Egypte. Neder-Egypte was patriarchaal en Opper-Egypte was matriarchaal. Waarom dit zo was, wordt iets later uitgelegd. Geschiedkundigen geven geen goede reden waarom deze plaats zo gesplitst werd. De meesten negeren gewoon het hele feit dat het gesplitst was in matriarchaal en patriarchaal. In de Bijbel, als ze het over Egypte hebben, beschrijven ze alleen Opper-Egypte. Het was matriarchaal, het was de vijand van een zeer patriarchale religie(s). De mensen mogen niet weten dat de Israëlieten Egyptisch waren. Thebe was de hoofdstad van Opper-Egypte en de hoofdstad van Neder-Egypte was Memphis. Ik ga nu een gevoelig onderwerp aansnijden en misschien verlies ik wat mensen. Maar zoals het gezegde luidt: “De waarheid is nog steeds de waarheid”. Ik zeg ‘gevoelig’ vanwege het verzet dat regisseurs krijgen omdat ze in hun films over Egypte voornamelijk mensen met een lichte huidskleur gebruiken. Ze geven Egypte juist weer.

https://www.nporadio1.nl/images/2018/12/14_901be59cf1_Shabties-van-koning-Taharqa-690-664-v.-Chr.-Harvard-University-Boston-Museum-of-Fine-Arts-Expedition--Museum-of-Fine-Arts-Boston_JPG.jpg

Telkens wanneer in de oude tekst werd gezegd dat iemand een donkere huidskleur had, werd gezegd dat het Nubiërs waren. De meeste Nubiërs woonden in Ethiopië en waren een voorrecht van Opper-Egypte. Zij hadden hun eigen koninklijke bloedlijn. Er staat zelfs dat Mozes trouwde met een koninklijke Nubische prinses. Er was geen racisme in de oude wereld tot een bepaald punt in de geschiedenis. Ik denk dat het racisme dat we vandaag de dag zien is begonnen door Mozes en Aäron, maar dat is voor een ander geschrift. Wanneer zwart wordt gebruikt om iemand te beschrijven, verwees het naar de zwarte vruchtbare gronden van de Nijl, in Egypte. Dit werd omgedraaid en gebruikt als code in de Vrijmetselaarssymboliek. Zwarte Madonna laat zien, voor hen die ogen hebben om te zien en oren om te horen, dat Maria Egyptisch was. In hun hiërogliefen gebruikten zij allerlei kleuren omdat zij grote kunstenaars waren. De donkere huidskleur beeldde mensen uit die in de schaduw leefden of schaduwwerk deden, zich bewust werden. Hoe lichter de huid, hoe verder zij waren op hun reis naar bewustzijn of verlichting. Als we deze methode vandaag zouden gebruiken om verlichting te tonen, zou 99% van de mensen in onze hiërogliefen een donkere huidskleur hebben.
Waarom zouden er voornamelijk mensen met een lichte huidskleur in Egypte zijn geweest? Zoals eerder gezegd, mensen met een lichte huidskleur werden in grotten en tunnels ondergebracht en mensen met een donkere huidskleur werden in de zon gezet, in de open lucht. Toen de rampen en catastrofen begonnen vanwege de oorlog, zaten de mensen met de lichtere huidskleur onder de grond. De mensen met een donkere huidskleur zaten bovengronds en hadden waarschijnlijk allerlei problemen om een schuilplaats te vinden. De enige echte ondergrondse plaats waar ze konden komen, waren de plaatsen die waren gegraven om de Muas te verbergen. Zelfs als ze bij deze schuilplaatsen konden komen, waren ze niet zo groot als de enorme grotten waar de mensen met de lichtere huidskleur in de buurt waren en werkten. Niet te vergeten dat de schuilplaatsen oud waren en waarschijnlijk aan het instorten. Dit is mijn theorie over waarom er meer mensen met een lichtere huidskleur dan met een donkere huidskleur deze oorlog van de goden hebben overleefd. De meeste mensen in Hollywood zitten in het occulte en zij kennen nogal wat van deze geheimen. Als je een meer diepgaand verhaal over Egypte wilt, zie Patriarch Farao’s.

Over 17 beginnen

Dus wie heeft de oorlog van de goden gewonnen? Als je kijkt naar de staat waarin de wereld nu verkeert, zou je waarschijnlijk de Atlantiërs raden. De waarheid is dat geen van beide partijen deze oorlog heeft gewonnen. De Atlantiërs of de Lemuriërs hadden niet verwacht dat de aarde letterlijk uit elkaar zou spatten. Toen de rook was opgetrokken, zochten de meesten naar de meest stabiele gebieden en vestigden zich daar. Dit is de tijd waarin de geavanceerde beschavingen zoals de Egyptische, Sumerische en Maya’s werden opgericht of voortgezet. Mijn theorie over Egypte is dat er verschillende Lemuriërs en Atlantiërs naar het Mesopotamië gebied gingen en zij sloten een deal om samen te werken. Ze creëerden Boven- en Beneden-Egypte. Boven-Egypte is matriarchaal en Beneden-Egypte is patriarchaal. Iedereen die wilde samenwerken, ging naar Egypte. Met het beetje geavanceerde technologie dat nog over was en de samenwerking van de twee partijen, creëerden zij de grootste monumenten die de mens vandaag kent. De piramiden. Net als vroeger moesten ze de hemel in de gaten houden om te zien of er brokstukken van Tiamat in onze dampkring terecht zouden komen. Er werden meer sterrenbeelden gemaakt om te zien welke objecten stilstonden. Ze hadden al een vrij goed begrip van hoe de kosmos werkte, maar deze keer brachten ze alles aan de hemel in kaart.

https://tse1.explicit.bing.net/th?id=OIP.USsy5mryfYZxIjJ24qXWvAHaEK&pid=Api

Om hun samenwerking te vieren, werd de Sfinx gemaakt. Deze zou de tijd aangeven waarop de nieuwe wereld begon. Ze controleerden de dierenriem die ze lang geleden hadden gecreëerd op de nachtevening. De zon stond tussen Maagd en Leeuw, dus de Sfinx had een Godinnenhoofd en een leeuwenlichaam. Het werd later door Khafra omgebeiteld tot een mannenhoofd omdat hij een patriarchale farao was. Er waren, na alles wat er gebeurd was, nog steeds Atlantiërs die niet met de Lumeriërs wilden samenwerken. Deze Atlantiërs stichtten Soemer. Daarom vind ik het moeilijk alle teksten te geloven die uit Soemer kwamen. Soemer was het begin van propaganda, er is waarheid, maar het is maar één kant van het verhaal. De Lumeriërs probeerden voor de oorlog terug te keren naar de plaatsen die zij bouwden, zoals de Maya piramides, maar zij verspreidden zich over de hele wereld. Ja, ik geloof dat de Maya piramides ouder zijn dan de Egyptenaren. De Adams en Eva’s die het overleefden, probeerden de beschavingen te bereiken die deze goden opnieuw probeerden op te starten. Als zij het tot één van hen schopten, volgden zij de plaatselijke wetten, maar ik denk dat er heel wat waren die van hun pas gevonden vrijheid hielden en op eigen houtje opnieuw begonnen. Er waren er ook die waarschijnlijk moeite hadden met het nieuwe weer van de aarde en uitstierven.
De piramiden werden gebouwd en kregen een witte kalkstenen afwerking. De grote piramide was vrijwel helemaal wit, de tweede piramide was wit vanaf de helft tot aan de top, de kleine en derde piramide waren alleen aan de top wit. Hierdoor leken de piramides op besneeuwde bergen. Waarom is dit gedaan? Ralph Ellis gelooft dat ze wijzen naar de legendarische Hall of Records op K2, de op één na grootste berg ter wereld. Ik stel voor dat je zijn boek leest, K2 Quest of the Gods. Zoals al zijn boeken, is het briljant. Hij toont niet alleen het geavanceerde meetsysteem dat werd gebruikt om de piramiden te bouwen, maar hij toont ook de kaart die ze daarmee maakten. Ik denk niet alleen dat daar archieven en teksten verborgen liggen, maar ik denk dat daar ook een deel van de verloren geavanceerde technologie verborgen ligt. Welke veiliger plaats voor meer water is er dan een berg? Hij toont ook zijn theorie over de loopbrug die helemaal naar de top van de Grote Piramide liep. Ik geloof dat zijn theorie van een spiraalvormige gang helemaal naar de top correct is. Net zoals hij laat zien, is het de reden waarom we lichtjes in onze kerstbomen doen. De lichtjes gaan spiraalsgewijs helemaal naar de top. De loopbrug naar de top van de piramide werd verlicht voor ceremonies. Tijdens deze ceremonies stond een priesteres of Gods vrouw boven op dit platform. De Egyptenaren wisten dat de bloedlijn door haar liep. Zoals Moustafa Gadalla zegt in zijn boek Historical Deception

“Aan de Egyptische vrouwen werd de beschaving toevertrouwd. De vrouw (prinses), en niet de man, was de wettelijke erfgenaam van de troon, en de man die zij verkoos te huwen, zou de heersende Farao worden”.

Daarom zetten we een vrouwelijke engel in de top van onze kerstbomen. Zij was niet alleen de sleutel voor de bloedlijn, zij was ook de boodschapper. De ster die sommige mensen boven op de boom zetten is hetzelfde symbool. Gods vrouw heette Sheba, wat ster betekent. Ja, de koningin van Sheba was Egyptisch. (Zie Patriarch Farao’s) Opnieuw heeft het geweldige werk van Ralph Ellis dit blootgelegd. Christenen moeten begrijpen dat Maria deels Egyptisch was en dat de ster die de Wijzen volgden, zij was… Zij was de ster van Bethlehem! Zij was ook deels Perzisch, dus de Wijzen behoorden tot haar familie. De Wijzen waren van adel, dus Maria was van adel. De rode en de gebogen piramide werden ook in deze tijd gebouwd. Nadat deze piramides gebouwd waren, maakte de aarde een stabiele tijd door, ongeveer 4000 jaar. Dus de Egyptenaren zagen deze piramides als houvast voor de hemel. De piramiden zijn de pilaren die de hemel omhoog houden. Als regeringen een obelisk of pilaren oprichten, symboliseren ze de piramiden die gebouwd worden, en stabiliteit brengen. Het is ook de reden waarom de Israëlieten denken dat hun manier de enige juiste is. Ze hebben de goden gunstig gestemd om geen vuur en ijs meer uit de hemel te laten regenen, dus hun manier moet de juiste zijn. Dit is hoe een egoïstische, infantiele geest werkt. “Mijn manier is de enige juiste, want ik heb de goden gelukkig gemaakt.” Er is niet veel veranderd.

https://assets.catawiki.nl/assets/2016/5/10/0/7/d/07d66e88-168c-11e6-9446-fd05cd593e94.jpg

Dit is de tijd dat de vrijmetselaars of vrijmetselaars werden verzameld. De oorspronkelijke vrijmetselaars waren de steenhouwers die de piramiden bouwden. Zij kenden geavanceerde kennis en waren bereid die aan veel Egyptenaren te leren. De kennis die zij onderwezen was waarschijnlijk dezelfde kennis die de Lemuriërs de Adams en Eva’s onderwezen. Het grootste deel van de bevolking op aarde na de godenoorlog bestond uit de Adams en Eva’s. Dit zou de vrijmetselarij tot een Lemurische uitvinding maken. Men was het erover eens dat deze kennis niet voor iedereen was weggelegd, maar ze werd niet verborgen. Als iemand een open geest had en bereid was te leren, werd het hem bijgebracht. Deze kennis werd ten goede gebruikt tot ongeveer de tijd van Abraham. Rond deze tijd werd de kennis verborgen. Als je niet van koninklijke bloede was, werd het je niet geleerd. Al deze kennis werd gebruikt om de massa’s te beheersen. In deze tijd besloten ze het geheim der geheimen te verbergen, dat het menselijk ras was geschapen door een buitenaards ras. Als je wist dat je als slaaf was gemaakt door een buitenaards ras, zou je niet meegaan in de leugens die hen sindsdien zijn voorgehouden. Manly P. Hall zegt het perfect in The Secret Teachings of all Ages:

Hoewel de moderne wereld een miljoen geheimen kent, kende de oude wereld er één – en dat was groter dan het miljoen; want de miljoen geheimen brengen dood, rampspoed, verdriet, egoïsme, lust en gierigheid voort, maar het ene geheim schenkt leven, licht en waarheid.

Er is een reden waarom de Vrijmetselaars van het Oude Testament en Egypte houden. Alle karakters in het Oude Testament waren Hyksos Farao’s van Neder Egypte. De vrijmetselaars van vandaag zijn niets anders dan een goede-jongens netwerk. Er is geen kennis meer in de Vrijmetselarij vandaag de dag en die is er al heel lang niet meer geweest. Ik heb u in één alinea meer verteld dan welke vrijmetselaar vandaag de dag ook weet. Ze leerden dat het begon in Londen in de zestiende eeuw. Dat is waarschijnlijk toen het goede-jongens-netwerk begon, dus in zekere zin hebben ze gelijk. Vrijmetselarij is een andere religie en zoals elke religie die er is volgen mensen die zonder vragen te stellen. Doe gewoon wat je gezegd wordt en accepteer wat wij je vertellen. Geef de collectebus eens door. We accepteren visa, master card en american express. De god van deze patriarchen lijkt een probleem te hebben met geld.
De Lemuriërs moesten helemaal opnieuw beginnen. Veel van hun zogenaamde goden zijn niet teruggekeerd van deze oorlog van de goden. Er is een Maya tekst die spreekt over Quetzalcoatl die vertrekt voor een gevecht. Zoveel Indiaanse, Azteekse en Inca legenden zeggen hetzelfde over hun god. De Tuatha de Danann spreken over naar Ierland komen in schepen na de overstroming. De Australische oorsprong (ik zal ze niet aboriginals noemen omdat zij het oorspronkelijke Australische volk zijn, ab betekent niet voor niet oorspronkelijk, ik zal hier later op ingaan) heeft een legende over een vaartuig dat neerstortte en de ouders stierven, maar de kinderen bleven leven en onderwezen hen. Er wordt ook gezegd dat het vaartuig wegroestte om de rode aarde te maken die overal in Australië te vinden is. De oorlog van de goden komt overal voor in de Indiase Veda’s en Mahabharata, er wordt zelfs gesproken over een oude stad genaamd Dwarka die tijdens deze oorlog is gezonken. Het is onlangs herontdekt. Ik geloof dat al deze legenden over precies dezelfde periode gaan. Het lijkt erop dat sommige Lemuriërs niet naar hun oorspronkelijke plaatsen zijn teruggekeerd en dat de mensen zonder hen verder moesten. De meeste geschiedenis die jullie over deze beschavingen wordt verteld is helemaal fout. De geschiedenis die je wordt verteld is van de Christenen (Vaticaan) die de mensen afslachtten en de geschiedenis naar hun hand zetten. Wikipedia laat hier zien hoe Cortes waarschijnlijk niet erg waarheidsgetrouw was.

Sinds de zestiende eeuw wordt algemeen aangenomen dat de Azteekse keizer Moctezuma II aanvankelijk geloofde dat de landing van Hernán Cortés in 1519 de terugkeer van Quetzalcoatl was. Deze opvatting wordt in twijfel getrokken door etno-historici die beweren dat het verband tussen Quetzalcoatl en Cortés in geen enkel document wordt gevonden dat onafhankelijk van de Spaanse invloed na de Spaanse verovering tot stand is gekomen, en dat er weinig bewijs is voor een pre-Spaans geloof in de terugkeer van Quetzalcoatl. De meeste documenten die deze theorie uiteenzetten zijn van volledig Spaanse oorsprong, zoals Cortés’ brieven aan Karel V van Spanje, waarin Cortés veel moeite doet om de naïeve goedgelovigheid van de Azteken in het algemeen voor te stellen als een grote hulp bij zijn verovering van Mexico.
Veel van het idee dat Cortés een godheid zou zijn, kan worden teruggevoerd op de Florentijnse Codex die zo’n 50 jaar na de verovering werd opgeschreven. In de beschrijving in de Codex van de eerste ontmoeting tussen Moctezuma en Cortés, wordt de Azteekse heerser beschreven als iemand die een voorbereide toespraak houdt in klassiek oratoriaal Nahuatl, een toespraak die, zoals beschreven in de codex geschreven door de franciscaan Bernardino de Sahagún en zijn Tlatelolcan informanten, prostrate verklaringen van goddelijke of bijna goddelijke bewondering bevatte als:
U bent genadig op aarde gekomen, u bent genadig tot uw water gekomen, uw hoge plaats in Mexico, u bent neergedaald op uw mat, uw troon, die ik kort voor u heb bewaard, ik die hem vroeger voor u bewaarde.
en:

U bent genadig aangekomen, u hebt pijn gekend, u hebt vermoeidheid gekend, kom nu op aarde, neem uw rust, ga uw paleis binnen, rust uw ledematen uit; mogen onze heren op aarde komen.

Subtiliteiten in, en een onvolmaakt wetenschappelijk begrip van, de hoge Nahuatl retorische stijl maken de precieze bedoeling van deze opmerkingen moeilijk vast te stellen, maar Restall betoogt dat Montezuma’s beleefde aanbieding van zijn troon aan Cortés (als hij inderdaad ooit de toespraak hield zoals gerapporteerd) heel goed bedoeld kan zijn als precies het tegenovergestelde van wat men dacht dat het betekende: beleefdheid in de Azteekse cultuur was een manier om dominantie en superioriteit te laten zien. Deze toespraak, waarnaar veel is verwezen, heeft een rol gespeeld bij de wijdverbreide overtuiging dat Montezuma Cortés aansprak als de terugkerende god Quetzalcoatl.

Ik hoor de lezer vragen…Bedoel je dat Montezuma niet dacht dat Cortés Quetzalcoatl was? Laten we eens kijken wat historicus en professor Felipe Fernandez-Armesto te zeggen heeft:

Dat deed hij niet. Tenminste, er is geen bewijs dat hij het deed en veel redenen om te denken dat hij het niet deed. Geen enkel hedendaags document of verslag vermeldt Quetzalcoatl of suggereert dat Montezuma of een andere inheemse persoon dacht dat Cortés in zekere zin goddelijk was.
Cortés’ verslag van
eech heeft de conquistador verzonnen en in Montezuma’s mond gelegd. We kunnen er zeker van zijn dat Montezuma nooit heeft gezegd wat Cortés beweerde, aangezien Cortés’ versie van de toespraak toespelingen bevat op de bijbel en op Spaanse juridische tradities – bronnen die in die tijd ontoegankelijk waren voor de Azteken. Cortés liet Montezuma wel zeggen dat hij en zijn volk wachtten op de terugkeer van de nakomelingen of vertegenwoordigers van een niet nader genoemde vroegere heerser. Dit soort legenden komt veel voor, vooral onder kustbewoners, maar het is onwaarschijnlijk dat zij bestonden onder de hooglanders van Centraal-Mexico. Cortés kan het aan de kust hebben opgepikt of verzonnen. In ieder geval was het niet zijn bedoeling een waarheidsgetrouw verslag te geven van wat Montezuma had gezegd, maar om zijn bewering kracht bij te zetten dat de Azteekse heerser de soevereiniteit vrijwillig aan de Spanjaarden had afgestaan. Dit zou lastige vragen (die men in Spanje echt wel stelde) over welk recht de Spanjaarden hadden om de inheemse heersers te onteigenen, voorkomen of beantwoorden.

Het is in het algemeen verstandig om sceptisch te zijn over verhalen die
niet-Europese volkeren, in conflicten met westerlingen, worden voorgesteld als bijgelovig of onderdrukt door de schijnbare superioriteit van de blanke man. Dergelijke verhalen zijn vaak pogingen om veroveringen en imperia te rechtvaardigen door de onderworpen volkeren zwakzinnig te doen lijken of zelfveroordeeld tot ondergeschiktheid door hun eigen overtuigingen van inferioriteit.

Een andere grote leugen is dat de Maya’s kinderen of mensen in het algemeen offerden om hun goden gunstig te stemmen. De Azteken veroverden de Maya’s en namen hun religieuze teksten letterlijk. Zij zagen de Maya’s als een zeer succesvolle beschaving en wilden net als hen zijn. De Maya’s gebruikten kunst en symbolen om dingen te laten zien zoals het verscheuren van het ego, je hart aan god geven, en over volwassen worden. De Azteken namen dit letterlijk. De Inca’s deden hetzelfde toen zij de geavanceerde plaatsen overnamen die de Olmeken en Tolteken hadden gebouwd. Dit waren waarschijnlijk afbeeldingen van ceremonies of overgangsrituelen in bepaalde levensfasen. Azteken en Inca’s namen het letterlijk omdat zij net zo geavanceerd wilden zijn als hun voorganger. Lach niet, elk religieus boek wordt vandaag de dag letterlijk genomen. In de Bijbel zegt Jezus dat hij in gelijkenissen spreekt, maar toch neemt iedereen dit boek letterlijk. Een voorbeeld hiervan is een van de grote wonderen die Jezus deed door over water te lopen. Zoals ik al eerder heb gezegd, was hij van Egyptische afkomst. Farao’s gebruikten de term “over water lopen” om iemands loyaliteit aan hen te testen. Jezus testte Peters loyaliteit en om de analyse te bevestigen noemt Jezus Petrus satan. Satan was een term die gebruikt werd tegen iemand die je tegenwerkte. Dus als Hij tegen Petrus zegt: “Ga achter me staan Satan” zegt Hij tegen hem: “Stop met me tegen te werken, ga achter me staan, volg me, sta aan mijn kant. Wees niet te snel om de Azteken te veroordelen.
Wanneer deze geavanceerde beschavingen instortten of werden veroverd is echt onbekend. Door de leugens zijn we gevoed om een agenda te volgen, wat die agenda is weet ik niet. Waarom liegen over onze ware geschiedenis? Zelfs in Ierland leer je alleen wat het Vaticaan wil dat je weet. Toen St. Patrick zei dat hij alle slangen had verbannen, bedoelde hij niet letterlijk de slang. Hij verwees naar de druïden. De druïden waren slangen. Hij doodde ze, joeg ze weg of dwong ze zich te bekeren. Dus ja, er waren geen serpenten of slangen meer in Ierland. Maar je vertelde dat deze druïden slechte tovenaars en heksen waren, dus het was oké om deze mensen te verbranden en te doden. Over de hele wereld viert iedereen St. Patrick’s Day zonder een idee te hebben van de geschiedenis. Net zoals de Amerikanen Columbusdag en Thanksgiving vieren, denkend dat de Indianen ons hier verwelkomden. Terwijl we ze in werkelijkheid hebben afgeslacht en hun land hebben gestolen.
Een van de lichtpuntjes uit de oorlog der goden is de moderne hond. Bij de Canarische Eilanden denken de meeste mensen aan het gele vogeltje, de kanarie. Het eiland is eigenlijk vernoemd naar de hond. Het dankt zijn naam aan de Latijnse term Insula Canaria, wat eiland van de honden betekent. Men denkt dat de oorspronkelijke bewoners van Atlantis waren.

De legenden van deze eilanden zijn zeer levendig. Ze zeggen dat de hond gemaakt is van monniksrobben en dat ze hem vereerden. Wat wordt ons tegenwoordig over honden verteld? Ze zijn de beste vriend van de mens. Blijf bij me op dit punt, want wetenschappers hebben ontdekt dat honden en zeehonden zeer nauw verwant zijn. In feite zijn honden nauwer verwant aan de zeehond dan de wolf of vos. Dit is waar honden werden gecreëerd. Na de oorlog van de goden was het waarschijnlijk eenzaam. Als één van deze Atlantiërs merkte hoe vriendelijk zeehonden waren, wilden ze er misschien wel een paar op het land. Als de mensen wisten dat een Atlantiër (een van hun goden) de hond had geschapen, zouden ze hem misschien gaan aanbidden. Vandaar de naam van het eiland. Ik kan de lezer horen vragen: “En katten?”. Ik denk dat de kat van een van de ruimteschepen kwam of dat ze in Egypte zijn ontstaan.

Bloedlijnen 18

Er was een derde ronde van water dat de aarde binnenkwam. Deze ronde was niet zo erg als de eerste of de tweede ronde, het kwam waarschijnlijk gewoon als regen binnen. Kleinere asteroïden kwamen onze atmosfeer binnen en desintegreerden. Het water verzadigde onze atmosfeer en de zware regen begon. Waar er landbruggen waren tussen plaatsen als Ierland en Groot-Brittannië, verdwenen ze. De kustlijnen van de oceaan schoven over de hele wereld land op. Sommige van de kleinere eilanden verdwenen onder water. Deze laatste ronde vond plaats in het tijdperk van de Tweelingen, rond 4000-6500 v. Chr. Je zou kunnen denken dat ik het een beetje overdrijf met al deze rampen. Misschien heb je maar van één zondvloed gehoord, zoals de meeste mensen. Laten we naar Plato kijken en zien wat de Egyptische priesters erover te zeggen hebben.

Egyptische priester: Oh Solon, Solon, jullie Grieken zijn allemaal kinderen, en er bestaat niet zoiets als een oude Griek.
Solon: Wat bedoelt u daarmee?

Egyptische priester: Jullie zijn allemaal jong van geest, jullie hebben geen geloof dat geworteld is in oude tradities, en geen kennis hoerig van ouderdom. En de reden is deze … Bij u en anderen zijn het schrift en de andere benodigdheden van de beschaving nog maar net ontwikkeld toen de periodieke plaag van de zondvloed neerdaalde en alleen de ongeletterden en de onbeschaafden spaarde – zodat u opnieuw moet beginnen als kinderen, in volledige onwetendheid over wat er in vroegere tijden gebeurde … U herinnert zich slechts één zondvloed, hoewel er vele zijn geweest …” – (Plato)

De mythe die dit het beste beschrijft, staat, vreemd genoeg, in de bijbel. Het verhaal van de Ark van Noach, met de dieren die twee aan twee werden ingescheept, is de sleutel tot wanneer het gebeurde. Tweelingen zijn de tweelingen. Het oorspronkelijke verhaal komt uit Sumerië. Zoals de meeste mythen kun je het niet letterlijk nemen, maar er zit waarheid in dit verhaal. De boot heeft te maken met de Egyptenaren en de zonneboot die de zon langs de hemel voert. Zie het werk van Ralph Ellis voor meer hierover. Hij heeft bewezen dat Mt Ararat, de berg waarop Noach zou zijn geland, eigenlijk de Grote Piramide is. Dit was een andere ceremonie die door de ouden letterlijk werd genomen. Dus waarom zouden de Sumeriërs Egyptische ceremonies gebruiken in een van hun verhalen? Niemand weet vermoedelijk waarom de Soemerische beschaving eindigde. De beste gok is droogte en hongersnood. Droogte of hongersnood is het antwoord voor historici als zij de waarheid niet kunnen vinden of als zij de waarheid vinden en hun baan niet willen verliezen. Dit is het moment waarop de bloedlijn van Noach naar Neder-Egypte kwam. Het kan gedeeltelijk te wijten zijn aan de vloed die door de regens kwam, maar persoonlijk denk ik dat het komt omdat ze niet met elkaar overweg konden. Sumer werd gewoon Babylon. Het hele Mesopotamische gebied en het grootste deel van de Middellandse Zee zijn ontstaan uit de verwanten van Egypte en Soemer. Toen de bevolkingen in Egypte en Soemer groter werden, konden deze bloedlijnen, die zogenaamd van de goden waren, niet met elkaar opschieten. Zij wilden regeren zoals zij wilden en niemand anders had gelijk. Dus vertrokken ze of werden ze eruit geschopt en begonnen ze hun eigen heerschappij. Alle oorlogen die vanaf dit punt zijn uitgevochten (ook vandaag nog) komen omdat een familielid niet aardig kan spelen met een ander familielid en zij hebben de massa’s gebruikt om elkaar te doden vanwege hun ruzies. Dit is het draaiboek geweest voor elk land. De bloedlijnen die men probeert te behouden of zuiver te houden, zijn degenen die regeren. Ik realiseer me dat ieder van ons terug kan gaan in zijn voorgeslacht en een link kan vinden naar elke koninklijke lijn. Dit komt omdat de koningen of mannelijke leiders dachten, en nog steeds denken, dat zij het recht hadden om iedereen of alles te naaien wat zij wilden. Zoals eerder gezegd loopt de bloedlijn via de vrouw. Daarom worden mannen in onze cultuur bijna gevierd omdat ze met iedereen naar bed gaan en worden vrouwen gedemoniseerd. Ik pleit er niet voor dat beide seksen vrij met elkaar slapen, ik laat alleen zien waarom het zo is. Maar er zijn bepaalde bloedlijnen die bewaard zijn gebleven. Deze bloedlijnen zijn op de een of andere manier de leiders van deze wereld geworden. Nogmaals, hoe dom denken ze dat wij zijn? Waarom zijn alle presidenten van de Verenigde Staten, behalve Martin Van Buren, verwant aan de voormalige koning van Engeland John Lackland Plantagenet? Dezelfde koning die de Magna Carta tekende in 1215. Martin Van Buren is verwant aan Europese koningshuizen, voornamelijk Willem de Veroveraar. Alle koningshuizen en leiders van vandaag, in de westerse wereld, zijn verwant via het Europese koningshuis en dat kwam voort uit het Egyptische koningshuis.

Politiek is niet de enige plaats waar deze bloedlijnen de voorkeur kregen, ook godsdiensten hebben met bloedlijnen te maken. Zoals ik al eerder zei, waren alle patriarchen van het Oude Testament Egyptische koningshuizen. Telkens als een van deze familieleden het niet met elkaar eens is, beginnen ze een andere godsdienst. Daarom zijn er zoveel vormen van Christendom en Jodendom. De islam is gewoon een andere strikte vorm van het jodendom. Rome had genoeg van al het vechten en liet de joodse verrader Josephus Flavius het jodendom oplichten en het christendom noemen. Josephus Flavius werd een verrader van Jezus, omdat hij jaloers was. Hij was van een bloedlijn en wilde de uitverkorene zijn, niet Jezus. Het probleem voor hem was dat Jezus van een zuiverder bloedlijn was. Dus werd hij een verrader en hielp Rome. Het enige wat Rome wilde was de Joden onder controle krijgen en een einde maken aan de gevechten, als dat zou lukken door een andere religie te maken, dan moest dat maar. Lees Ralph Ellis’ boeken Cleopatra tot Christus, Koning Jezus, en Jezus, Koning van Edessa voor meer hierover. Alles wat Keizerlijk Rome kan, kan Vaticaan Rome ook. Het Vaticaan wist dat er in Mesopotamië genoeg mensen waren die de echte geschiedenis van het christendom kenden en dat er veel Arabieren waren die ze onder controle wilden brengen. Tony Bushby laat in zijn boek Crucifixion of Truth…. zien

Kardinaal Mohammed

De kerk beweerde dat de verspreiding van het christendom te danken was aan zijn ‘wonderbaarlijke karakter’, maar haar opmerkingen over de man die verantwoordelijk was voor het ontstaan en de groei van de islamitische religie verdienen speciale aandacht.Tegenwoordig wordt hij Mohammed (570-632) genoemd, maar zijn echte naam was Lothar Schmalfuss. Oude christelijke geschriften bevatten een opmerkelijke openbaring over Mohammeds vroege religieuze leven, en onthulden de ware reden voor het begin van het islamitische geloof. De verwijzing is te vinden in een boek genaamd “Chronica Majora”, een samenvatting van de wereldgeschiedenis vanaf de Bijbelse Schepping tot het jaar van de dood van de auteur. Het werd geschreven door Matthew Paris (d. 1259), een vrome christelijke monnik, door de kerk omschreven als “een historicus die de eerste plaats inneemt onder Engelse kroniekschrijvers”. Aan de hand van zijn schilderachtige archiefstukken van de abdij, legde de erudiete monnik uit hoe Mohammed
een ‘goddeloze religie’ begon:

Het is bekend dat Mohammed ooit kardinaal was, en ketter werd omdat hij
niet tot paus werd gekozen. Ook viel hij (later in zijn leven) na overmatig gedronken te hebben
en werd in deze toestand gedood door varkens. En om die reden verafschuwen zijn volgelingen
varkensvlees verafschuwen, tot op de dag van vandaag.

De monnik Matthew Paris noemde Mohammed ‘kardinaal’; een term die tegenwoordig raadsleden
van de paus, en de oorsprong van die categorie priesterschap onthult een ander gebied van gecensureerde
informatie in de christelijke ontwikkeling.

De 16e eeuwse kerk zei dat “het ambt van kardinaal (incardinatus) voor het eerst
ontstaan in de 6e eeuw…zijn ware oorsprong blijft tot op de dag van vandaag onbeantwoord, want in geen
van de concilies (verslagen) vinden we autoriteit voor de onderscheidende kenmerken van het
ambt”. De positie van kardinaal werd echter bij speciaal decreet ingesteld op een Franse synode in
synode in januari 560 en die informatie is kerkhistorisch vastgelegd. De synoden
die werden gehouden gedurende de zesde eeuw waren beperkt tot Frankrijk en Spanje.
Ze zijn zesentwintig in getal, en net als die van de kleine concilies die
die hen voorafgingen, worden afgewisseld met canons, met het oog op de veiligheid van
de eigenlijke kerk.

Het was op een van deze synoden dat de “creatio” van kardinalen plaatsvond, en de
beraadslagingen die betrokken waren bij de vervaardiging ervan werden ‘frivool’ genoemd door de 19e
Eeuwse kerk. Op die bijeenkomst stelde een groep van zeven oude bisschoppen ‘van vleselijke aard’
voor zichzelf een speciaal ambt om hun aardse voorrechten te beschermen. Veel
bisschoppen uit die tijd “waren overgeleverd aan wereldsheid en winstbejag, en we horen van ergere
schandalen’ en de oprichting van een nieuw hiërarchisch bestuursorgaan van kerkmensen
was een van die schandalen. Onder het mom van “dragers van verborgen kennis
een nieuwe hogere klasse van kerkelijken die onder ede gezworen hadden nooit
om de ware oorsprong van het christendom buiten hun selecte groep te onthullen.

Professionele geestelijken traden nu toe tot de kerk, en om de kennis te beschermen
van Constantijns vergoddelijking van zijn nakomelingen in Nicea te beschermen tegen het bereiken van nieuwe priesters,
werd een zwijgplicht ontwikkeld door de Incardinatus.

Inkomende geestelijken waren naïef over de ware christelijke oorsprong, en de basis van hun
prediking werd niet onthuld totdat zij het ambt van bisschop hadden bereikt en behouden.
Zij kwamen dan in aanmerking om toe te treden tot het college van kardinalen, en na het zweren van een gelofte van
geheimhouding, werden zij ingelicht over de verzonnen aard van de christelijke godheid. Mohammed
had de positie van kardinaal bereikt, kende de valse essentie van het christendom, en na
werd gepasseerd voor de pauselijke top op ongeveer veertigjarige leeftijd, vertrok en
en stichtte zijn eigen religie.

Mohammed beweerde dat hij “goddelijke communicatie” van God had ontvangen in een grot op
Mt. Hira, en die informatie werd vervolgens de inhoud van de Heilige Koran.

 

http://users.telenet.be/Hetgeloof/mohammed.jpg

Vanuit de positie van kardinaal kende Mohammed de kluchtige presentatie van de kerk
van haar godheid, en bevestigde dat Jezus ‘waarlijk een ware profeet van Allah was en een
groots man: Maar zie, zijn discipelen werden op een dag allemaal krankzinnig en maakten een God van hem’.

In de Koran voegde hij deze buitengewone passage toe: “en zij doodden hem niet, noch
noch hebben zij zijn dood aan een kruis veroorzaakt’.

Mohammed had negen vrouwen en een rooms-katholieke concubine, zijn favoriete
Aisha, die bij hem bleef tot aan zijn gruwelijke dood. In de Koran
zijn volgelingen op om ‘aalmoezen te geven’, en zorgde ervoor dat hij in weelderige
in een weelderige omgeving te midden van enorme rijkdom tijdens zijn leven.

De Islam is gecreëerd door het Vaticaan. Dat werkte zo goed dat ze het opnieuw deden in de jaren 1800, maar deze keer in Amerika. Ze lieten ene Joseph Smith zeggen dat hij goddelijke communicatie van God had ontvangen en noemden het mormonisme. Dit was om de inboorlingen en de nieuwe blanken in Amerika onder controle te krijgen. Het mormonisme is een zeer vrijmetselaarsreligie en dat is Jehova Getuigen ook.

 

Er is geen betere manier om mensen te controleren dan religie. Seneca de Jongere van Rome zei: “Religie wordt door het gewone volk als waar beschouwd, door de wijzen als vals, en door de heersers als nuttig”.
Zelfs Napoleon Bonaparte zei:
“Religie is uitstekend spul om het gewone volk rustig te houden. Religie weerhoudt de armen ervan de rijken te vermoorden”.
Alexander de Grote wist dit ook. Hij ging naar Egypte en de priesters maakten hem tot een God en een Farao. Alexander kende al verschillende geheimen van Egypte, maar zij moeten hem alle geheimen hebben gegeven. Want toen hij India en Azië veroverde, stichtte hij de Hindoeïstische en Boeddhistische religies. Daarom staan de Hindoe goden zeer dicht bij de Egyptische goden en staat het Boeddhisme dicht bij de Hermetica. Ik geloof dat de meeste Boeddhistische beelden eigenlijk Alexander de Grote zelf is. Hij was tenslotte een god. Ik weet dat je hebt gehoord dat hindoeïsme en boeddhisme heel oud zijn. Ik denk dat hij veel van het lokale geloof gebruikte, vermengde met wat hij kende uit Egypte en Griekenland. De mythen en legenden die er al waren, waren oud, maar het zijn niet voor niets patriarchale religies. Alexander de Grote kwam uit Griekenland en Griekenland was een zeer patriarchale beschaving.

Ik kwam onlangs een artikel tegen op ancient-origins.net van Natalia Klimczak…..

Wat heeft Alexander de Grote te maken met Boeddhistische beeldspraak?

Toen Alexander de Grote in Pakistan en India aankwam, stonden twee zeer verschillende beschavingen tegenover elkaar en werden zij door elkaar beïnvloed.

De eerste antropomorfe voorstellingen van Boeddha werden ontwikkeld tussen de 2e en 1e eeuw na Christus. Voor die tijd verschenen de enige afbeeldingen van Boeddha door het gebruik van symbolen zoals: De Bodhi boom, stoepa’s, lege zitplaatsen, voetafdrukken, en het wiel. Maar na de invasie van het Hellenistische leger, dat het grondgebied van Bactrië veroverde, verschenen er menselijke afbeeldingen van Boeddha

Boeddha zien

De vernieuwende antropomorfe verschijning van Boeddha was duidelijk geïnspireerd door de stijl van Hellenistische kunstenaars, en het bereikte onmiddellijk een zeer hoog niveau van sculpturale verfijning. De monumenten en beeldhouwwerken van Boeddha uit deze periode beïnvloedden de boeddhistische kunst en veranderden deze voorgoed.

De Boeddha van deze tijd leek veel op de Belvedere Apollo (330 AD), mooi en gekleed in Hellenistische stijl. Hij wordt afgebeeld in een lichte toga, met een aureool, de contrapposto houding van de rechtopstaande figuren, klassiek mediterraan krullend haar, en de top-knot. Sommige van de Boeddhabeelden werden ook gemaakt met de Griekse techniek om de handen en voeten in marmer te maken. Tegenwoordig vragen veel onderzoekers zich af of een van de Boeddha’s het gezicht voorstelt van een koning uit de oudheid die het beeld van het boeddhisme voor altijd veranderde.

De grote Macedonische koning op het boeddhistische spoor

In 326 v.Chr. veroverde Alexander de Grote het noordelijke gebied van India. Een paar jaar eerder, in 332 v. Chr., viel Alexander Bactria en Gandhara binnen toen dit gebied onder śramanische invloed stond (misschien boeddhistisch en jain). De legende vertelt dat twee jongens uit Bactrië, Tapassu en Bahallika, Boeddha bezochten en zijn leerlingen werden. Toen zij naar huis terugkeerden, werden zij leermeesters van zijn wijsheid.

Dit boeddhistisch centrum was een veilige bubbel totdat het leger van de Macedonische koning arriveerde. Alexander vocht een epische veldslag tegen koning Porus van Pauravas in de Punjab (in de Slag bij de Hydaspes) in 326 v. Chr. Later kwam hij in aanraking met een godsdienst die Alexander beïnvloedde, en ook hij werd geïnspireerd door de overvloedige cultuur die hij in deze streken van Azië aantrof.

Volgens historische bronnen waren verschillende filosofen, zoals Anaxarchus, Pyrrho, en Onesicritus, door Alexander uitgekozen als zijn compagnie tijdens de oostelijke veldtochten. Zij reisden ongeveer 18 maanden door het land van het moderne India. Daar ontmoetten zij monniken, maar ook Indiase asceten die bekend stonden als de “naakte filosofen” – Gymnosophitis.

Onesicritus was een Cynicus die, volgens Strabo, in India leerde dat niets wat een mens overkomt goed of slecht is. Meningen worden voorgesteld als slechts dromen, en de grootste filosofie is die welke de geest bevrijdt van plezier en verdriet.

Pyrrho was een scepticus die de school genaamd Pyrrhonisme stichtte. Ook hij schreef na zijn verblijf in India dat niets werkelijk bestaat, maar zei dat het menselijk leven wordt beheerst door conventie. Deze twee uitspraken zijn zuiver boeddhistisch – en tonen het verband aan tussen de godsdiensten van de oude Grieken en het boeddhisme. Het laat ook zien hoe aantrekkelijk het boeddhisme was voor andere religies in die tijd.

De hellenistische beschermers van Boeddha

Het Grieks-Boeddhisme is een religieus en cultureel syncretisme tussen de hellenistische cultuur en het boeddhisme, dat tot de 5e eeuw na Christus heeft bestaan. Het was niet alleen een Grieks geloofssysteem, maar het beïnvloedde ook delen van Pakistan, India en Afghanistan. In latere tijden werden symbolen en details die ermee verband hielden ook overgenomen in de landen van Centraal en Noordoost Azië – zoals China, de Filippijnen, Korea, Japan, Siberië en Vietnam.
De meest zichtbare informatie van
het boeddhisme is verbonden met de symboliek van helden, cupido’s, en andere beschermers die kenmerkend waren voor Griekenland. Het meest verrassende detail is wellicht een Herakles, die deel ging uitmaken van de boeddhistische voorstelling van Vajrapani, de beschermer van de Boeddha. De Griekse wind van Boreas werd de Japanse windgod Fujin via het Grieks-Boeddhistische Wardo. De Hariti, moedergodin, werd geïnspireerd door de Griekse Tyche. Atlas komt ook voor in de Grieks-Boedshim. Hij is meestal betrokken als een dragend element in de architectonische elementen.

Een ander populair motief werden de gevleugelde cupido’s die gewoonlijk in paren vliegen en een krans boven Boeddha houden als symbool van overwinning en koningschap. De taferelen van cupido’s die rijke slingers vasthouden, versierd met vruchten, zijn sterk verbonden met de Hellenistische kunst. Archeologen ontdekten ook enkele friezen die groepen schenkers of volgelingen voorstellen, kenmerkend voor Griekenland maar niet voor Azië.

Blij te zien dat ik er niet te ver naast zat…

Ik weet dat er veel vrouwen zijn die van het boeddhisme houden vanwege de meer sociale mobiliteit die het vrouwen geeft, maar één soetra zegt: “Zelfs als de ogen van de boeddha’s van de drie bestaansrijken op de grond zouden vallen, zou geen enkele vrouw van welk van de bestaansrijken dan ook ooit het boeddhaschap kunnen bereiken.” Toen werd er gezegd dat ze als man moesten reïncarneren om Boeddha te worden. Wat?! Hoe lang kunnen wij als mensheid nog toestaan dat deze religies en regeringen onze gedachten beheersen?
Ik vraag me soms af hoe mensen kunnen weten dat regeringen corrupt zijn, maar religies niet. Ze raken betrokken bij al die samenzweringstheorieën over regeringen en regeringsfunctionarissen, maar religie krijgt een vrijbrief. Mensen geloven echt dat ze een godheid of persoon moeten aanbidden, dat deze godheid op de een of andere manier alles zal stoppen wat ze doen om hun leven aangenamer te maken. De afschuwelijke toestand waarin deze wereld verkeert en al uw problemen overtroeven die van anderen. Over de toestand waarin de wereld verkeert gesproken, als er een almachtig persoon is, dan moet het wel een man zijn, want geen enkele vrouw zou het zo erg verknoeien. Religies en regeringen hebben het al meer dan 5000 jaar voor het zeggen en ik zou zeggen dat het nu erger is dan toen ze het overnamen. Waarom leren we niet eens hoeveel macht we hebben en leren we de waarheid? Iedereen die iets van geschiedenis weet, weet dat in het verleden koningen rechtbanken hadden. Deze hoven waren vol met hun eigen bloedlijn, de bloedlijn van andere koningen en religieuze ambtenaren. De andere bloedlijnen aan het hof probeerden hun dochters in het oog van de koning of de prins te krijgen. Niet omdat ze wisten dat ze beter behandeld zouden worden, maar omdat ze wisten dat de bloedlijn door de dochter liep. De andere bloedlijnen zouden ook samenkomen om problemen te maken voor de koning en koningin in de hoop dat er een opstand van het volk zou komen en zij konden ingrijpen en regeren. Het was niet beneden hun stand om kerkelijke functionarissen erbij te betrekken en de kerk speelde graag beide kanten. Merk op hoe religieuze functionarissen in deze koninklijke hoven zijn samen met koninklijk bloed. Dat komt omdat zij ook van Egyptisch koninklijk bloed zijn.
Er is niet veel veranderd aan het koninklijk hof vandaag. Bloedlijnen vechten nog steeds en veroorzaken problemen. Religies spelen nog steeds beide kanten. Alle problemen en gevechten die je ziet zijn de bloedlijnen die onder elkaar vechten in de hoop de leidinggevende omver te werpen zodat zij kunnen ingrijpen. Ik zou niet denken dat regeringen en religies iets kunnen veroorzaken om de mensen weer onder controle te krijgen, maar ik geloof dat het meer het gevecht om de macht is dat gaande is. Ik heb meer dan één politicus horen zeggen: “Laat een goede ramp niet verloren gaan”. Ik bedoel, gebruik de rampen die voortkomen uit onze bloedlijnoorlogen om de mensen aan de kant van je bloedlijn te krijgen. De bedrijven zijn er nu bij betrokken omdat ze geld verdienen aan conflicten. Het is tijd om onze geest te bevrijden en het ontwaken te laten beginnen waar de Maya’s het over hadden. Ja, de Maya’s hadden het over een ontwaken, niet over het einde van de wereld. Het is ook wat de nieuwe Star Wars film betekent als het zegt “The Force Awakens”.

BRON: secretsoftheserpent.com

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x