Koningin Maxima op werkbezoek of was ze alvast aan het shoppen? Welke sprookjes zal zij de kinderen verteld hebben? Vast enge verhalen, want de meeste sprookjes zijn niet zo schattig. Hoe bang zal zij de kinderen gemaakt hebben? In het bloederig rood en met muilkorf zal ze best indruk hebben gemaakt. Van wat voor stof zou deze outfit gemaakt zijn?
https://i.ytimg.com/vi/v-LuYuQFaUc/hqdefault.jpg
De rode schoentjes zullen ook wel niet ontbroken hebben.
Een jaar lang hebben we niets van haar gehoord op wat overtredingen na. Knuffelen met een ober en een illegale vakantie naar Griekenland. Daar hebben zij hun spijt voor betuigd. Verder heb ik nergens gezien dat ze enige interesse in hun onderdanen hebben en dan nu een bezoek aan kinderen. Ze komen vast wat stoffen en vermaak te kort.
                                                                                          Open wat vaker je URL balk en kom dagelijks langs bij Roberto’s World

 

                                                                                                                                                                              KIJK VERDER,

Bijzonder bezoek voor basisschool: Koningin Máxima praat met kinderen over coronapandemie

Wat begon als een normale schooldag, veranderde in een onvergetelijke ochtend. Koningin Máxima bezocht donderdag de christelijke basisschool (CBS) Sabina van Egmond in Oud-Beijerland. Leerlingen, leraren en enkele ouders spraken met haar over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het onderwijs. ,,Heel erg leuk, heel apart, een once in a lifetime.‘’

 

Om het bijzondere bezoek geheim te houden voor collega’s en kinderen, bedacht Stok een smoes. ,,Want uiteraard moest we wat zaken regelen. Leerkrachten zouden in de gaten hebben dat er iets stond te gebeuren. Enkel de leerkrachten waar de koningin bij in de klas zou komen, hoorden het één dag van tevoren.‘’ Stok vertelde aan vrijwel alle collega’s en kinderen dat de burgemeester een bezoek zou brengen aan de school. Nét voordat koningin Máxima binnenstapte, lichtte ze iedereen in. ,,Dat was spannend, iedereen stond te popelen. En ook na het bezoek. Kinderen stuiteren door de school. Dit is voor iedereen een bijzondere dag.‘’

Afstandsonderwijs en heropening 

,,Koningin Máxima wilde een beeld krijgen van het onderwijs in coronatijd‘’, zegt Stok. De vorstin sprak tijdens haar bezoek met leerkrachten over de organisatie van afstandsonderwijs, de heropening van de school en over de nieuwe beginsituatie van de leerlingen. Daarnaast kregen de kinderen uit groep 3 en online groep 5 en 6 bezoek van de koningin, waarbij zij sprak met de leerkrachten en leerlingen over de digitale lesperiode tijdens de tweede lockdown en het weer naar school mogen gaan.

Leerlingen uit groep 7 en 8 vertelden Máxima onder meer over hun voorbereiding op de Cito-toets en hun vervolgopleiding, terwijl zij niet fysiek middelbare scholen kunnen bezoeken. Leuk detail: de leerkracht van groep 8 is erg muzikaal en maakte een lied voor de koningin. Samen met de leerlingen zong hij het voor haar. Stok: ,,Het leuke daarvan was dat hij er een stukje Spaans in verwerkte, dat werd erg gewaardeerd.‘’

Ook sprak koningin Máxima met de kindermedezeggenschapsraad over hun ervaringen tijdens deze lockdown. Tot slot waren enkele ouders van kinderen uit verschillende groepen uitgenodigd. Bij een rondetafelgesprek vertelden zij over het combineren van werk en online les. ,,Dat bleek soms best een zware taak.‘’

Tweede lockdown

De tweede lockdown voor de basisscholen ging in op 16 december 2020. De scholen moesten opnieuw in korte tijd omschakelen naar onderwijs op afstand. Sinds 8 februari dit jaar zijn de basisscholen weer open.

CBS Sabina van Egmond heeft 350 leerlingen, 46 medewerkers en vijftien groepen, verdeeld over twee locaties. De school werkt met unitonderwijs: niet in jaargroepen, maar in vier units verzorgen leerkrachten en onderwijsassistenten het onderwijs voor de leerlingen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima spreken per telefoon, in (video-)gesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis.

BRON: AD

4 2 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna
Anna
19 februari 2021 21:42

Was het Maxima wel ? zelf heb ik een andere naam voor haar , dat heeft te maken met die rode schoentjes….

Silvia Fulop
Silvia
25 februari 2021 09:45

Haha, lijkt een beetje op een tabloid dit artikel. Niet echt inhoudelijk, ze hadden een liedje voor haar gezongen… Opmerkelijke verschijning, in rode jurk en rode schoentjes, echt de kat op het spek binden wellicht?!

Gert
Gert
18 maart 2021 02:25

“….een beeld krijgen van het onderwijs in Coronatijd…” Heeft dat wijf een jaar lang in een Griekse grot gewoond, ofzo?

4
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x