Denk zelf na!

nov 29, 2020

‌Denk zelf na, laat het niet alleen over aan de grote groep!

Eigenlijk is het niet zo moeilijk te begrijpen waarom er wereldwijd zoveel mensen niet meer vanuit eigen persoonlijke perceptie rationeel nadenken over de maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste negen maanden en de daardoor bij hen ontstane angst. We hebben allemaal een aangeboren instinctief overlevingsmechanisme gekregen van moeder natuur dat ons doet vluchten en verbergen voor direct gevaar en dat is maar goed ook! Maar nu blijkt dat de meerderheid der mensheid bang is gemaakt voor INDIRECT gevaar, (in de psychologie bekend als: ‘diffuse angst’). Dit wordt veroorzaakt door een ander aangeboren instinctief fenomeen namelijk: ‘Behoefte aan groepserkenning’ “Als de grote groep het al voor mij heeft uitgezocht hoef ik dat niet meer te doen en wat de grote groep zegt moet toch waar zijn!” Het alleen overlaten aan de groep is een bewuste keus en is regelrecht verwijtbaar ! Waarom? Omdat we de verantwoordelijkheid hebben om ons vanuit onze eigen denkvermogen af te vragen in hoeverre deze grote groep – ondanks z’n omvang – het wel bij het rechte eind heeft! Wij dienen ons allereerst weldegelijk af te vragen in hoeverre het mogelijk is dat de grote groep kan zijn gemanipuleerd, bijvoorbeeld met behulp van sluwe massa- psychologie vanuit de financieel vermogende minderheid der mensheid (slechts 1%) die onbetwist koste wat kost de touwtjes in handen wil blijven houden en zelfs wil uitbreiden. Het lukt de aristocratie immers al eeuwen lang en sinds september 2019 is er een agenda uitgerold voor ‘The final great reset’ (WEF) !

Nooit heeft de meerderheid der mensheid dit willen zien en ze zien het nog steeds niet! Waarom niet? Omdat voor hen hun ‘quasi welvarend privé- leventje’ de prioriteit heeft en ze dientengevolge zich vóór alles daarop focussen en daarom minder oog hebben voor andere zaken op uitgebreider intermenselijk maatschappelijk terrein. Het individueel maatschappelijk welzijn lijkt bij hen te prevaleren boven het intermenselijk algemeen belang zoals vrijheid en grondrechten en ze zien niet in dat ze straks zelf niet meer over die vrijheid zullen kunnen beschikken, (aapje met z’n handje in de fles die het nootje niet wil loslaten om z’n handje eruit te krijgen om weer te kunnen genieten van z’n vrijheid). Wat hun diffuse angst betreft zijn ze tevreden dat de grote groep met de overheid aan het hoofd de rechtvaardiging daarvoor al voor hen heeft uitgezocht en onweerlegbaar bevestigd. Door hen wordt de kleinere – doch niet onaanzienlijke en groter wordende – groep die zelf ook nadenkt en het niet alleen aan de grote groep overlaat gezien als een bedreiging voor het voortbestaan van hun individueel maatschappelijk welzijn, (gedonder in de glazen) en beschouwen deze groep als ‘Anarchistisch’ en zolang ze niet in de gaten hebben dat óók hun grondrechten en vrijheid op het spel staan zal er nog een lange strijd gestreden moeten worden voordat er weer van rust sprake zal zijn! Een anarchist is iemand die alle staatsgezag afwijst en dat doet deze dissidente groep beslist niet, ze staan uitsluitend op voor een democratisch gezag met respect voor de rechten van de mens!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees Heuvel
Kees Heuvel
27 december 2020 21:20

Onvoorstelbaar eigenlijk dat zoveel mensen hier blind voor zijn. Voor mij en met mij gelukkig vele anderen is het wel duidelijk maar het grootste gros ligt nog in een diepe roes… Hoelang voordat iedereen het door heeft, als het dan al niet te laat is

1
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x