Wat deze Elon Musk ook voor motieven geeft het maakt niet uit. Dit is gewoon walgelijk. Dat hij die chip maar in zijn eigen hoofd stopt, kan hij daar lekker spelletjes spelen en gelukkig zijn zonder deze arme dieren ermee lastig te vallen. En wat het ook bij mensen kan doen in een genezingsproces, ik hoef niet telepathisch mijn berichten door te geven. Ik doe het liever zelf binnen de anderhalve meter en zonder mondkapje.

                                                                                           Open wat vaker je URL balk en kom dagelijks langs bij Roberto’s World

 

                                                                                                                                                                               KIJK VERDER,

Elon Musk stopt chip van computergame in hersenen van levend aapje

Tesla-baas Elon Musk heeft zijn bedrijf Neuralink opdracht gegeven om de chip van een computergame te implanteren in de hersenen van een levend aapje. Volgens Musk is de aap blij, ‘omdat het dier nu de hele dag in zijn hoofd spelletjes kan spelen’.

https://images0.persgroep.net/rcs/RrtOTl5E12Zo1JMKlLXLk3_sJ2k/diocontent/181935350/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

Neuralink is een van de vele bedrijven van Elon Musk. Het is opgericht om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie te bespoedigen. Dat is niet alleen gunstig voor de verbetering van zelf rijdende functies (autopilot) van de door hem geproduceerde Tesla’s, maar volgens Musk ook voor de mensheid als geheel. Zo hoopt hij bijvoorbeeld ooit dwarslaesies te kunnen genezen.

Onderzoekers van Neuralink stopten een computerchip in de schedel van de aap en gebruikten ‘kleine draadjes’ om deze met zijn hersenen te verbinden, aldus Musk. Volgens de multimiljardair probeert Neuralink uit te vinden of het chips kan gebruiken om apen ‘mind Pong’ met elkaar te laten spelen – een simpel computerspel uit de jaren tachtig dat lijkt op tennis.

Cyborgs

Volgens Musk is de aap niet ongelukkig. ,,Je kunt niet eens zien waar het neurale implantaat is ingebracht, behalve aan een stukje geschoren vacht”, zei hij tegen toehoorders op de nieuwe social media app Clubhouse. Musk beweert dat het doel van Neuralink is om te testen óf en hoe snel informatie van het menselijk brein naar een machine kan stromen.

Volgens Musk zijn mensen in feite al ‘cyborgs’, omdat ze dankzij telefoons, computers en applicaties een tertiaire ‘digitale laag’ hebben. Hij wil er alleen voor zorgen dat al deze techniek in ons brein wordt ingebouwd, zodat de bandbreedte tussen je cortex en je digitale tertiaire laag geoptimaliseerd kan worden.

Persoonlijkheid uploaden

Op de lange termijn beweert Musk dat Neuralink mensen in staat zou kunnen stellen om boodschappen naar elkaar te sturen met behulp van telepathie. Ook denkt hij iemands persoonlijkheid te kunnen uploaden naar een computer, waarna deze na diens dood kan worden overgezet in een robot of een ander mens.

 

BRON: AD

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
17 februari 2021 12:24

Walgelijke praktijken ditDe aapjes zijn niet ongelukkig?sorry.maar kijk hoe ze erbij hangen,terwijl ze in de vrije natuur thuis horen,een aap met een chip is helemaal niet zoals het hoort,onnatuurlijk,zo,n dier hoort genetisch gezien in een boom te hangen en is geboren om vrij te zijn.

1
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x