Dr. Lorraine Day – The Germ & Virus Theory, Inversion of Truth

 

Dr. Lorrain Day legt in bovenstaande link uit hoe de terrein theorie staat tegenover de theorie van Louis Pasteur. Artsen handelen nog steeds in navolging van de theorie van Pasteur. Je behandelt een ziek persoon door medicijnen of antibiotica toe te dienen. Dat de farmacie hier ook dankbaar gebruik van maakt is duidelijk. wanneer we om ons heen kijken zijn er nogal wat mensen die medicijnen gebruiken. Veel mensen krijgen bijverschijnselen en hebben hier dan ook weer medicijnen tegen. Eén ding is zeker mensen kunnen niet meer stoppen met de medicijnen en zijn er afhankelijk van geworden.

Worden mensen gezonder door die medicijnen?

Het gros aan medicatie is om de gevolgen van het ziek zijn te behandelen niet de oorzaak. Het zijn pijnstillende, bloeddruk verlagende, slaapmedicatie om te kunnen slapen, onderdrukkend bijvoorbeeld bij psychische klachten. Maar waar komt de pijn vandaan? Wat kun je doen om te zorgen dat de oorzaak weggaat. Je bloeddruk is te hoog, hoe komt dat? En wat doe ik eraan.

Claude Bernard kwam met de  theorie, die later verder is uitgewerkt door Antoine Bechamp. Dit staat lijnrecht tegenover Pasteur. Een mens maakt zichzelf ziek door verkeerde voeding, door stress. Als alles zich dan opgehoopt heeft in het lichaam krijg je een reactie, de troep die giftig wordt voor je welzijn moet opgeruimd worden. Het lichaam gaat aan de slag en uiteindelijk vind je stoffen terug in het lichaam , die de schoonmaak ploeg achter laat, dit is dan te zien en wordt gezien als het “virus”. Maar is dus eigenlijk een afval stof.

Open wat vaker je URL balk en ga langs bij Het Ministerie van Verzet voor een dagelijks portie open en eerlijk nieuws: voor het volk, van het volk!

LEES VERDER,
                                                                                                   
Kiem vs Terrein Theorie – Welke verkiezen we om gezond te zijn?

In de westerse wereld zijn we wanhopig geobsedeerd door het doden van dingen waarvan we denken dat ze ons levensonderhoud kunnen bedreigen. Of het nu gaat om ziektekiemen, terroristen of de buurman, we proberen alles wat niet met ons overeenkomt uit te bannen in plaats van te proberen een gezond evenwicht te bewaren tussen gewenste en ongewenste omstandigheden.

pandemic-virus-germs-illustration-disease-650x433

Als het gaat om onze gezondheid, heeft de westerse wereld de kiem-theorie grotendeels overgenomen, wat betekent dat we alles wat we als een vreemde indringer beschouwen moeten identificeren en vernietigen, omdat het direct verantwoordelijk is voor het veroorzaken van ziekte. Er is echter nog een andere theorie, de terreintheorie, die gelooft dat het niet de “kiem” is die de ziekte bepaalt, maar eerder de toestand van onze interne gezondheid en het vermogen om de homeostase te handhaven ten opzichte van “onvriendelijke” organismen.

Laten we elke theorie een beetje verder onderzoeken om te bepalen welke theorie we moeten aannemen wanneer we proberen gezond te zijn.

Kiem of microbiologische Theory

De kiem – of microbiële – ziektetheorie werd gepopulariseerd door Louis Pasteur (1822 – 1895), de uitvinder van de pasteurisatie. Deze theorie stelt dat er vaste, externe kiemen zijn die het lichaam binnendringen en de directe oorzaak zijn van verschillende afzonderlijke, definieerbare ziekten. Als je echt wilt genezen, moet je elke kiem die je ziek heeft gemaakt doden, en alles doen wat mogelijk is om er “zeker” van te zijn dat je nooit een microbe in je lichaam laat komen.

Met deze theorie komt de Westerse geneeskunde en haar instrumenten en technologie die de symptomen van een onvriendelijke microbe behandelt die zich in de interne omgeving wroet, door middel van zaken als medicijnen, chirurgie, bestraling en chemotherapie. Om een infectie in de eerste plaats te voorkomen, zijn er verschillende vaccins geïntroduceerd om te voorkomen dat de ziekte ons lichaam in de eerste plaats binnendringt.

De kiem-theorie werd deels gevormd rond het idee van Pasteur dat het menselijk lichaam steriel is, wat betekent dat het een lege lei is zonder enige ziektekiemen. Met dit idee in het achterhoofd zouden we kunnen concluderen dat we de ziektekiemen op alle mogelijke manieren moeten bestrijden, en dat preventieve maatregelen door middel van zaken als voeding in principe nutteloos zijn.

Dus, als je de kiem-theorie op de voet wilt volgen, moet je waakzaam zijn voor verschillende soorten infecties door middel van preventie (voornamelijk vaccinaties), en vernietiging (antibiotica, chirurgie, bestraling, chemotherapie) van elke externe microbe die ooit probeert of erin slaagt om in ons lichaam te komen.

Al het andere is in principe vruchteloos tegen ziektepreventie.

Terrein theorie

De terrastheorie werd geïnitieerd door Claude Bernard (1813 – 1878), en later door Antoine Bechamp (1816-1908) verder uitgebouwd. Hij geloofde dat het “terrein” of “interne omgeving” onze gezondheidstoestand bepaalde. Wanneer het lichaam in homeostase functioneert, en de immuniteit en ontgifting goed werkt, beweerde hij dat er een gezond terrein was dat met verschillende pathogene micro-organismen kon omgaan die onvermijdelijk op zijn weg worden gegooid.

In wezen geloofde hij dat de kwaliteit van het terrein en de elementen waarmee het werd geconfronteerd, de gevoeligheid van een individu voor ziekten bepaalden.

Bernard, Bechamp, en hun opvolgers, geloofden dat ziekte in grote mate voorkomt als een functie van de biologie en als gevolg van veranderingen die plaatsvinden wanneer metabole processen uit balans raken. Kiemen worden dan symptomen die het optreden van meer symptomen stimuleren, die uiteindelijk uitmonden in ziekte. Een zwak terrein is van nature kwetsbaarder voor bedreigingen van buitenaf, dus moet het worden opgebouwd door middel van voeding, ontgifting en door het handhaven van een goede pH- of zuur/alkalische balans.

Om deze en andere redenen pleitte Bechamp fel tegen vaccins en stelde dat “de ernstigste aandoeningen kunnen worden uitgelokt door de injectie van levende organismen in het bloed”. Onnoemelijk veel onderzoekers zijn het met hem eens.

Dus, als je de theorie van het terrein op de voet volgt, kun je jezelf bewust maken van verschillende externe microben die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid en de zachte, niet-toxische verwijdering ervan, maar je focus ligt op het bouwen en onderhouden van de integriteit van je innerlijke terrein, zodat elke externe microbe die je inneemt niet verandert in iets met ernstige gevolgen voor je gezondheid.

Dit betekent dat voeding, ontgifting en mentaliteit belangrijke factoren zijn die u belangrijk vindt bij het voorkomen en elimineren van ziekten.

Pasteur reciteert op zijn sterfbed

Een van de meest interessante wendingen in deze strijd voor “ziektepreventie-overheersing”, die vooral door Pasteur en Bernard wordt aangevoerd, is dat Pasteur op zijn sterfbed terugkwam gedurende zijn hele levenswerk, waarbij hij stelde dat “de microbe niets is; het milieu is alles”. Een andere manier om deze woorden te zeggen is dat het niet de kiem is die ziekte veroorzaakt, maar het terrein waarop de kiem zich bevindt.

Een andere heer, Rudolf Virchow, de vader van de kiem-theorie, verklaarde in zijn latere jaren: “Als ik mijn leven opnieuw zou kunnen leven, zou ik het besteden aan het bewijs dat ziektekiemen hun natuurlijke leefomgeving zoeken – ziektedragende weefsels – in plaats van een ziekte te veroorzaken”.

Dus als je je gezondheidsplan overweegt, denk dan sterk aan de resultaten die we zien in een kiem-theorie gedomineerd gezondheidszorgsysteem. Beslis dan of je die weg wilt nemen, of volg degenen die gezond zijn en die de terreintheorie overwegend volgen.

Als je er ook vast van overtuigd bent dat de gezondheid van je terrein voor een groot deel bepalend is voor je algehele gezondheid, en je wilt weten hoe je die omgeving onder de knie krijgt zodat je niet alleen kunt overleven, maar ook DRIJFT.

BRON: dreddymed.com

5 1 stem
Artikelbeoordeling
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roberto Scooter
18 december 2020 20:55

Goed en zeer interessant artikel

Frans
22 december 2020 20:21

Het ultieme gezondheidsplan gebaseerd op de terreintheorie bestaat al.
Het is te vinden op http://www.levenslanggezond.nl

Helga van het Zandt
Helga van het Zandt
23 december 2020 01:48

Beste Frans er zijn zoveel verschillende gedachtes en theorieën over wat een gezond leven is. Een leven hoeft ook niet ‘perfect’ gezond te zijn. Het lichaam bied weerstand zat tegen af en toe een flinke uitspatting. We zijn geen balletjes die niks kunnen hebben toch. Ik zeker geen heilige en dat wil ik ook graag zo houden ook. Beetje plezier op ongezonde basis kan geen kwaad.

Duidelijk en goed artikel

Roy Kauwmans
Roy Kauwmans
25 december 2020 20:12

Moeilijk in te schatten wat tegenwoordig gezond is of niet. Dit is een onderwerp waar veel over geschreven is en veel andere kijk op is. Feit is wel dat de regering ons liever zwak en ziek houd om zo geld aan de farmaceutische industrie te verdienen. De wel bekende belangenverstrengelingen

4
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x