Er zijn met deze verkiezingen al verschillende nieuwe partijen begonnen. Er zijn ook al partijen doorgebroken. En hier is weer een nieuwe partij die zich meldt.

Wij willen jullie dit niet onthouden.

Persbericht

De 1e Demokritische Volksbeweging

Vanaf 1 juni dit jaar is Nederland alweer een partij rijker. Maar deze partij wil als eerste een ander staatsbestel. De nieuwe partij heet dan ook niet toevallig De 1e Demokritische Volksbeweging. Deze beweging is gebaseerd op de principes van Het Alternatief Staatsbestel (AS).
Een paar wezenlijke veranderingen die de beweging nastreeft, zijn echte democratie met meerdere ingebouwde referenda, vakinhoudelijke partijonafhankelijke toppers als bewindslieden en volledige transparantie. Daardoor wordt onder andere afgerekend met partijpolitieke benoemingen, carrièrepolitici, gedraai met standpunten, vallende kabinetten, maanden durende kiezersbedriegende coalitiebesprekingen, wurgende fractiediscipline en achterkamertjes.
Programmatisch staan de kiezers centraal. Via een, met DigiD vergelijkbaar systeem, kunnen volksvertegenwoordigers diverse malen middels mini-referenda de achterban vragen om een stemadvies. Na het invoeren van het AS-systeem zullen partijen dienstbaar worden, i.p.v. dwangmatig leidend.
De 1e Demokritische Volksbeweging is niet in te delen in vakjes sociaal of liberaal. De 1e Demokritische Volksbeweging is demokritisch demokraal. Sociaal als het moet, liberaal waar het kan.
De partij staat uiteraard open voor iedere kiezer, maar richt zich m.n. op stemmers die uit onvrede een proteststem uitbrachten, niet stemmers en twijfelende leden van de aloude partijen die willen functioneren binnen het huidige staatsbestel en daarom bereid zijn veel democratische normen en waarden te verkwanselen.
De website 1dv.nl geeft meer info. Voor tel. uitleg: 06-53222319

5 1 stem
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat je een reactie achter?x
()
x